UNDE E CEL MAI BINE DE TRĂIT: Tot mai multe persoane ating vârsta centenară în Australia

| 17 dec, 12:00

Mai mulţi locuitori ai Australiei au devenit centenari din 2014 până acum, conform noilor date publicate joi de Biroul Australian de Statistică (Australian Bureau of Statistics, ABS), informează agenţia Xinhua, transmite Agerpres.

Numărul de australieni care ating acest prag de vârstă a crescut cu 550 de persoane ajungând la 4.440 între 2014 şi 2015, femeile continuând să domine lista centenarilor, ele fiind de aproape patru ori mai numeroase decât bărbaţii. 

Aceste date confirmă recentele statistici ale ABS care arată că femeile din Australia au o speranţă de viaţă mai mare decât bărbaţii şi că populaţia Australiei continuă să îmbătrânească, ceea ce este o reflectare a creşterii speranţei de viaţă a naţiunii. 

Beidar Cho, director în cadrul ABS, a spus că medicina modernă şi condiţiile de viaţă mai bune au contribuit la prelungirea vieţii populaţiei din această ţară. "În ultimii 20 de ani, proporţia persoanelor în vârstă de 65 de ani şi peste a crescut de la 12 la sută la 15 la sută", a declarat joi Cho. 

"Pe parcursul anului, până în iunie 2015, populaţia aptă de muncă - considerată în mod tradiţional cea cu vârste cuprinse între 15 - 64 de ani - a crescut la 1,0 la sută, în timp ce populaţia non-aptă de muncă (0-14 ani şi peste 65 de ani), a crescut la 2,1 la sută. Aceste tendinţe au devenit evidente din 2010 şi sunt în mare parte legate de creşterea numărului persoanelor de peste 65 de ani. 

Cho estimează că aceste cifre vor continua să crească în timp ce rata fertilităţii scade. Pe de o parte, generaţia 'baby boom' atinge 65 de ani şi, în schimb, în ultimii 20 de ani, proporţia copiilor între 0 - 14 ani, în totalul populaţiei, a scăzut de la 22 la sută la 19 la sută, a precizat sursa citată. 

Populaţia Australiei a crescut cu 317.000 de persoane - sau 1,4 la sută - ajungând în intervalul 2014/2015 la 23,8 milioane de locuitori, iar potrivit predicţiei ABS va atinge 24 milioane de locuitori la jumătatea lui februarie 2016, mai notează Xinhua.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ