Unde îşi petrece Victor Ponta vacanţa de 1 Mai: va face un turneu în ţările arabe din Golf

| 29 apr, 12:28

Premierul Victor Ponta va efectua în perioada 30 aprilie - 5 mai un turneu în ţările arabe din Golf, respectiv Regatul Arabiei Saudite, Statul Qatar, Statul Kuweit şi Emiratele Arabe Unite, informează un comunicat de presă al Executiv.

 

Potrivit sursei citate, premierul va fi însoţit "de o importantă delegaţie guvernamentală, pe domeniile identificate ca fiind de interes comun", de reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi de o delegaţie a Parlamentului, transmite Agerpres.

"Principalele obiective ale acestui turneu sunt dinamizarea dialogului politico-diplomatic, aprofundarea relaţiilor economice şi diversificarea dialogului sectorial. Vizita va reprezenta o etapă importantă în planul relaţiilor bilaterale cu toate cele patru state, fiind prima vizită a unui prim ministru român, de la stabilirea relaţiilor diplomatice, în Qatar şi Arabia Saudită, prima vizită la nivel de prim ministru în ultimii 24 ani în Emiratele Arabe Unite (ultima vizită a avut loc în mai 1991) şi în ultimii 12 ani în Kuweit (ultima vizită a avut loc în iunie 2003)", anunţă Guvernul, precizând totodată că în acest an se împlinesc 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Arabia Saudită, precum şi 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Statul Qatar.

Executivul mai precizează că vizita are ca scop şi consolidarea relaţiilor comerciale, "cu potenţial important de creştere şi diversificare", şi atragerea de investiţii din aceste ţări în diverse sectoare.

"Vor fi abordate propuneri de proiecte şi programe de dezvoltare a colaborării în diverse sectoare, precum construcţiile, infrastructura, agricultura, industrie, energie (petrol şi gaze), IT, turism, sănătate. De asemenea, vor fi discutate şi aspecte privind cooperarea în domeniul universitar", se mai arată în comunicatul Guvernului.

Totodată, în cadrul vizitei vor fi prezentate "progresele în plan economic, oportunităţile de afaceri şi investiţii în România", vor fi semnate o serie de acorduri şi protocoale de cooperare bilaterală în domeniile afacerilor externe, educaţiei şi cercetării, evitarea dublei impuneri, protejării investiţiilor, turism, sănătate, transport aerian, petrol şi gaze.

În cadrul întâlnirilor vor fi abordate şi teme privind evoluţiile de securitate din regiune, mai anunţă sursa citată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 apr, 12:35
Andrei Pop
pacat ca Ghita este sub control judiciar...
Victoras,desi este cu tata socru,o sa se simta cam nasol
posibil va trebui sa-si plateasca singur consumatia

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ