Unde să ţii alimentele în frigider ca să reziste mai mult

| 20 noi, 2013

Probabil că nu ştii asta, însă unele alimente se strică imediat dacă le ţii acolo unde frigiderul are spaţii special amenajate pentru ele.

Alimente precum ouăle sau laptele sunt foarte vulnerabile la schimbările de temperatură. Prin urmare, nu este deloc indicat să le depozitezi pe rafturile de pe uşa de la frigider, chiar dacă frigiderul are, acolo, un spaţiu special amenajat pentru ele.

Explicaţia e simplă: temperatura de aici fluctuează des, mai exact, de feicare dată când deschizi frigiderul. În plus, pe uşă e şi mai cald decât în interiorul frigiderului.

Aşadar, medicii ne recomandă să ţinem ouăle în cofrag, pe un raft din compartimentul principal al frigiderului. Aşa vor rămâne proaspete între 3 şi 5 săptămâni.

Dacă ţii şi laptele într-o zonă a frigiderului unde temperatura e scăzută, şi nu pe uşă, îl vei putea bea fără probleme şi la o săptămâna după data de expirare.

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ