Unde trăiesc cei mai bogaţi oameni din LUME

| 15 oct, 2014

Australienii sunt cel mai bogaţi oameni din lume, graţie preţurilor mari pentru proprietăţi, indică un studiu publicat miercuri de banca de investiţii Credit Suisse, relatează agenţia Xinhua.

Potrivit studiului privind tendinţele globale în materie de avere, un australian mediu de vârstă adultă avea în iunie o avere de peste 225.000 de dolari, după ei situându-se belgienii (173.000 de dolari).

Pe locurile următoare se află italienii, francezii şi britanicii, toţi având fiecare o avere de câte 110.000 de dolari, arată studiul, intitulat Global Wealth Report.

Doar 6% dintre australieni au o avere sub 10.000 de dolari, comparativ cu 29% în Statele Unite ale Americii (SUA).

Averea gospodăriilor australiene se bazează pe activele imobiliare, în medie 319.700 de dolari de gospodărie, sau 60% din activele brute, Australia situându-se pe locul al doilea în lume după Norvegia la acest capitol.

Averea australienilor a crescut puternic în ultimii 14 ani. În 2000, valoarea netă a averii unui australian adult era de 103.151 de dolari, precizează studiul.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ