UNESCO recomandă ca Marea Barieră de Corali să nu fie introdusă pe lista ecosistemelor aflate în pericol

| 29 mai, 20:08

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură a anunțat vineri că Marea Barieră de Corali a Australiei nu trebuie introdusă pe lista siturilor aflate în pericol, însă a avertizat că ecosistemul trebuie protejat pentru a se evita continuarea deteriorării, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Proiectul de document, care va avea un rol consultativ pentru decizia finală a agenției ce va fi adoptată la finalul lunii iunie, în cadrul reuniunii de la Bonn, se află de mult timp în atenția ecologiștilor și a guvernului australian.

Decizia privind introducerea Marii Bariere de Corali, sit ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO din 1981, pe lista siturilor mondiale aflate în pericol ar determina impunerea unei monitorizări extinse din partea Națiunilor Unite și restricții pentru dezvoltarea zonei respective.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ