Ungaria vrea mai mulți bani pentru a gestiona criza imigranților

| 25 aug, 13:53

Ungaria încearcă să obțină mai multe fonduri de la Uniunea Europeană pentru a putea face față celei mai grave crize a refugiaților după Al Doilea Război Mondial, a declarat marți Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, potrivit Reuters.

Comisia Europeană a propus ca Ungaria să primească aproape 8 milioane de euro pentru a putea face față crizei imigranților, sumă considerată insuficientă de executivul ungar.

''Uniunea Europeană distribuie fondurile pentru protecția frontierei într-o manieră umilitoare. Vechile state membre au tăiat din banii pentru noii membri'', a afirmat Janos Lazar, într-un interviu publicat marți de cotidianul ungar Magyar Hirlap, transmite Agerpres.

Remarcile oficialului ungar survin la o zi după ce președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a criticat guvernele statelor UE pentru faptul că ''arată cu degetul'' pentru a căuta vinovați în loc să adopte măsuri viabile pentru a contracara criza imigranților.

''Dacă nu luăm măsuri înțelepte, vom deveni o barcă de salvare care se scufundă sub greutatea celor care se agață de ea'', a adăugat Lazar, în ceea ce pare a fi o referire la sutele de imigranți care au murit în timp ce încercau să ajungă cu ambarcațiuni dinspre nordul Africii spre sudul Italiei.

Membră a spațiului Schengen de liberă circulație, Ungaria a primit deja de la începutul acestui an peste 100.000 de imigranți, mai mult decât dublul celor 43.000 primiți pe întreaga durată a anului trecut.

Poliția ungară a anunțat că numai luni peste 2.000 de imigranți au trecut granița dinspre Serbia în Ungaria.

Numeroși imigranți care au trecut frontiera după ora 17:00 GMT au declarat că au venit direct de la frontiera Macedoniei cu Grecia. Ei intenționează să ajungă în Europa Occidentală și în țările scandinave.

loading...

Ştirile orei

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ