Ungaria: Guvernul va consulta populația în problema imigrației clandestine

| 24 apr, 20:39

Guvernul ungar a anunțat vineri că va consulta populația în legătură cu tratamentul pe care țara trebuie să-l rezerve imigranților clandestini, al căror număr a explodat de un an, relatează AFP.

Circa opt milioane de chestionare vor fi distribuite în cursul lunii mai, o cifră ce corespunde populației adulte a Ungariei, care are 10 milioane de locuitori, a afirmat un purtător de cuvânt, Zoltan Kovacs.

''Îi vom întreba pe oameni dacă preferă ca imigranții clandestini să fie plasați în arest sau dacă trebuie expulzați imediat'', a precizat el.

O altă întrebare se va referi la faptul dacă solicitanții de azil vor fi obligați să muncească pentru a-și acoperi cheltuielile de cazare, a adăugat Kovacs.

''Răspunsurile le vor permite experților să propună amendamente la legislație'', a subliniat oficialul ungar.

AFP notează că amendamentele vor fi totuși limitate de principiile legislației europene.

Într-un interviu acordat radioului public vineri, a doua zi după un summit european extraordinar privind imigrația, premierul ungar Viktor Orban a calificat drept ''stupide'' reglementările europene în materie de imigrație, considerându-le prea tolerante.

''Ar fi de preferat ca statele membre să fie autorizate să decidă ele-însele modul în care vor să stăvilească valurile de refugiați'', a declarat Orban, taxat periodic din cauza tendințelor sale autocratice.

Potrivit Eurostat, Ungaria a devenit anul trecut cea de-a doua țară europeană — după Suedia — din punct de vedere al numărului de cereri de azil raportat la populația sa. Numărul a crescut de peste două ori anul trecut, când au existat aproape 43.000 de cereri, respectiv de 3,5 ori mai mult decât media europeană, raportat la populație.

Fenomenul s-a accelerat și mai mult în ianuarie, când au fost formulate 13.000 de noi cereri, majoritatea provenind de la imigranți kosovari, ale căror șanse de a obține efectiv statutul de refugiat sunt foarte slabe.

Citeşte şi: ANALIZĂ Obiectiv.info Mii de morţi în Mediterană – cine e de vină? Europa, sub asediul imigraţiei

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 apr, 13:00
Andrei
Munceste de acasa!
MUNCESTE DE ACASA!

Instruire gratuita oferita de firma, sub forma unor cursuri oferite prin mail.
Contract legal oferit din start!
O afacere in FRANCIZA ALTERNATIVA .
Fara a necesita cunostinte avansate IT.
Se lucreaza de acasa, part-time/full-time.
Minim 18 ani.
Fii propriul tau sef.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Euro lunar sau chiar mai mult.
Pentru mai multe detail TRIMITE ‘’INFO’’ la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ