Ungurii reacţionează după ce un senator american l-a calificat pe Orban dictator neofascist

| 03 dec, 2014

Ministerul ungar de Externe l-a convocat miercuri pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Budapesta după comentariile senatorului John McCain, care l-a calificat pe premierul Victor Orban drept un 'dictator neofascist'.

Senatorul republican a făcut această afirmaţie în timpul intervenţiei sale de marţi în faţa Senatului american, el criticând decizia Administraţiei Obama de a o desemna pentru postul de ambasador la Budapesta pe Colleen Bell, o producătoare de telenovele fără experienţă în domeniul diplomatic.

McCain a apreciat că aceasta este o persoană total nepotrivită pentru un post de ambasador de importanţa celui din Ungaria şi a cerut congresmenilor republicani din Congres să încerce să blocheze numirea ei, demers care însă a eşuat ulterior întrucât democraţii au votat în bloc în favoarea nominalizării.

"Nu sunt împotriva numirilor politice... Înţeleg regulile jocului, dar aici avem o naţiune care este pe punctul de a-şi ceda suveranitatea unui dictator neofascist ce are relaţii bune cu Vladimir Putin, iar noi o trimitem ambasador pe producătoarea (serialului) 'The Bold and The Beautiful'', a indicat McCain.

O reacţie la această declaraţie a venit chiar din partea şefului diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, care i-a cerut senatorului McCain să respecte opţiunile alegătorilor ungari şi să nu-şi formuleze opiniile despre politica internă ungară doar pe baza articolelor din presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ