UNIUNEA EUROPEANĂ menţine taxele la importurile de biodiesel din SUA

| 15 sep, 13:46

Uniunea Europeană a decis să menţină o serie de taxe la importurile de biodiesel din SUA pentru încă cinci ani, până în luna septembrie 2020, transmite Reuters.

Blocul comunitar a decis, în anul 2009, să introducă aceste taxe pentru mai mulţi producători americani de biodiesel, printre care Archer Daniels Midland Co şi Cargill Inc, ceea ce a condus, practic, la blocarea unor schimburi comerciale în valoare de un miliard de dolari pe an.

Motivul îl constituie o facilitate fiscală de un dolar pentru fiecare galon de biodiesel produs în SUA, care, potrivit Comisiei Europene, îi afectează pe producătorii europeni.

Jurnalul oficial al Uniunii Europene a informat, marţi, că UE consideră că există în continuare riscul ca producătorii europeni să aibă de suferit dacă aceste taxe vor fi ridicate şi, în consecinţă, a preferat să le prelungească. 

Potrivit datelor organizaţiei EurObserv'Er, între 2013 şi 2014, cantitatea de biocombustibili utilizată pentru transport în UE a urcat cu 6,1%, însă această creştere este mai mică decât scăderea de 6,8% înregistrată în 2012 şi 2013, ceea ce înseamnă că utilizarea de biocombustibili pentru transport în UE nu a revenit încă la vârful de 14,5 milioane tone echivalent petrol înregistrat în 2012.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ