Universitatea Harvard CONFIRMĂ că deţine o carte legată în PIELE DE OM

| 06 iun, 2014

Biblioteca universităţii americane Harvard a confirmat miercuri că analizele de laborator au arătat că o carte din colecţia sa are coperţi confecţionate din piele de om, informează DPA vineri. Este vorba despre volumul 'Des destinees de l'ame' de Arsene Houssaye, autor francez din secolul al XIX-Universitatea a solicitat efectuarea testelor după ce a fost găsită o notă a scriitorului în care se spunea că tomul fusese legat în pielea preleva

Universitatea a solicitat efectuarea testelor după ce a fost găsită o notă a scriitorului în care se spunea că tomul fusese legat în pielea prelevată de pe cadavrul unei femei suferinde de boli mintale care murise din cauza unui atac cerebral. Pe copertă 'nu a fost imprimat niciun ornament pentru a-i păstra eleganţa', menţionase Houssaye. 'La o privire atentă, se disting cu uşurinţă porii din piele. O carte despre sufletul omenesc merita să aibă o copertă umană', considera scriitorul.

Ştirea despre posibilitatea ca trei cărţi - printre care şi cea a lui Arsene Houssaye - aflate în biblioteci ale Universităţii Harvard să fie legate în piele de om a apărut la începutul lunii aprilie 2014.


Potrivit custodelui cărţilor rare, Alan Puglia, cercetătorii sunt siguri în proporţie de 99,9% că lucrarea scrisă în 1879 are coperţi din piele de om. Cercetările realizate pe celelalte două volume au arătat că au coperţi din piele de oaie.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ