URIAŞ descoperit recent în Grecia. Ipotezele ARHEOLOGILOR sunt UIMITOARE

| 02 oct, 2014

Luna trecută, o echipă de arheologi condusă de Katerina Peristeri, a descoperit lângă un sat din nordul Greciei „cel mai mare mormânt găsit până acum în Grecia”. Locul se numeşte Amphipolis şi arheologii cred că datează din perioada marelui regat al Macedoniei, care a înflorit în secolul al IV-lea î.e.n.

Situl a atras deja mulţi vizitatori, deşi istoricii nu ştiu încă identitatea persoanei care a fost îngropată în acest luxos mormânt.

Unele indicii sugerează că aici se află unul din ofiţerii de rang înalt al lui Alexandru cel Mare, poate chiar Nearchus, prietenul său din copilărie, crede Robin Lane Fox, istoric la Universitatea Oxford.

Pe de altă parte, Olga Palagia, arheolog la Universitatea din Atena, crede că mormântul nu este grec, ci roman. Ea spune că la Amphipolios s-a aflat cartierul general al armatei romane conduse de Marc Antoniu şi Octavian, în perioada luptei dintre aceştia şi Brutus şi Cassius, în urma asasinării lui Iulius Caesar.

Palagia precizează că sculpturile găsite în mormânt nu par să fie greceşti, ci romane.

Mormântul de la Amphipolis a fost descoperit prima dată de arheologul Dimitris Lazaridis, în 1950, dar nu a fost excavat atunci din cauza lipsei de fonduri. Lazaridis, la fel ca arheologii greci care lucreză acum la sit, era sigur că mormântul este macedonean.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ