Suma URIAŞĂ plătită de un gigant IT pentru a scăpa de un angajat după 15 luni

| 18 apr, 2014

Fostul director operational al Yahoo Henrique De Castro a primit un pachet financiar in valoare de 58 de milioane de dolari, in cea mai mare parte actiuni, in luna ianuarie, cand a fost concediat, potrivit unui document transmis de compania americana bursei din Statele Unite.

17 milioane de dolari in octombrie 2012, dar valoarea acestuia a urcat rapid odata cu cresterea actiunilor companiei.

Suma primita de fostul director operational la plecare este deosebit de generoasa, avand in vedere ca acesta a lucrat la Yahoo doar 15 luni, potrivit CNN.

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, i-a cerut lui de Castro sa plece in ianuarie, aparent din cauza esecului acestuia de a creste veniturile din publicitate ale companiei.

De Castro, anterior unul dintre directorii Google, la fel ca Mayer, nu a incasat si bonus pentru anul trecut, intrucat board-ul responsabil de acordarea acestora a considerat ca "nu a intrunit criteriile de performanta".

Fostul director a primit pentru 2013 salariu de 600.000 de dolari, in timp ce actiunile acordate si dreptul de a cumpara titluri Yahoo la pret preferential i-au crescut pachetul salarial pentru anul trecut la 11 milioane de dolari.

Yahoo a anuntat o crestere modesta a veniturilor pentru primul trimestru din acest an, la 1,09 miliarde de dolari, in timp ce profitul net al companiei americane a scazut cu 20%, la 311,6 milioane dolari.

Tag-uri: concedieri, Yahoo
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ