USL TRĂIEŞTE. Nu toţi liberalii au abandonat proiectul USL

| 28 iul, 2014

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că se simte responsabil să salveze liberalismul şi să îndeplinească obiectivele asumate în USL.

USL TRĂIEŞTE, celebrul slogan folosit de alianţa PSD, PC, UNPR în cadrul alegerilor europarlamentare, care a provocat multă frustrare şi indignare în rândul liberalilor, are şanse să prindă contur prin Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier a declarat că se simte responsabil să salveze liberalismul şi să îndeplinească obiectivele asumate în USL. La apelul autenticului liberal au răspuns deja doi parlamentari din PNL, care şi-au dat demisia din partid pentru a se înscrie în formaţiunea lui Tăriceanu.

Citeşte şi: Economic, USL traieste

„Decizia de fuziune cu PDL a Congresului extraordinar al PNL din 26 iulie 2014 reprezintă încununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Băsescu încă din 2005 de a subordona PNL, cu toate consecințele care decurg de aici. În calitățile mele de președinte al PNL, de prim ministru desemnat în numele PNL și, ulterior, de membru al Biroului Politic Național, am făcut uz în acești ani de toate mijloacele și instrumentele democratice pentru prestigiul și credibilitatea partidului, pentru a-i păstra identitatea și unitatea. Toate eforturile, toate realizările, tot prestigiul și credibilitatea câștigate, toată munca depusă de membrii simpli ai partidului după Revoluție, și nu în ultimul rând, Istoria de 139 de ani a PNL au fost risipite de câțiva lideri aleși în mod nefericit să conducă destinele partidului”, precizează Călin Popescu Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

Fuziune PNL-PDL. Fostul premier susţine că electoratul a mandatat în 2012 PSD şi PNL pentru a neutraliza regimul băsist, însă PNL şi-a trădat electoratul atunci când a acceptat fuziunea cu partidul lui Băsescu şi Boc. Acesta mai spune că vina pentru această trădare o au cei care au rupt USL, care au pierdut alegerile şi pentru a-şi acoperi înfrângerile s-au aliat cu oamenii lui Băsescu. Tăriceanu mai arată că noul PNL este format pe bază de tradare, iar semnalul a fost dat de faptul că fostul preşedinte Crin Antonescu nu a participat la Congres. Preşedintele Senatului îl caracterizează pe Klaus Iohannis ca un personaj lipsit de esenţă, fără înclinaţii liberale, care a distrus liberalismul prin fuziunea PNL-PDL. În final, Tăriceanu defineşte marele PNL ca o ascunzătoare pentru pedeliştii care au distrus ţara. „Ce adăpost și camuflaj mai bun puteau să găsească oamenii lui Băsescu după ce au chinuit, au furat și au terorizat poporul român atâția ani, decât istoria și prestigiul de 139 de ani ale PNL? Ce adăpost mai bun putea să-și plănuiască Băsescu după încheierea mandatului, având în vedere numeroasele sale probleme penale de care l-a ferit imunitatea prezidențială?”

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS - candidatul păpușă

USL trăieşte. Mesajul lui Tăriceanu este unul corect şi surprinde foarte bine ce înseamnă marele PNL: un refugiu pentru PDL şi Băsescu. De asemenea, verticalitatea fostului premier va fi apreciată de electorat şi poate însemna şansa ca USL să renască. Până la urmă USL nu şi-a dus la îndeplinire obiectivul şi anume îndepărtarea regimului băsist. Ce-i drept PSD, UNPR, PC au dus mai departe această luptă, însă ar fi mult mai eficientă dacă i s-ar alătura şi adevăraţii liberali. Din fericire, apelul lui Tăriceanu are efect. Senatorul de Timiş Petru Ehegartner şi deputatul de Cluj Steluţa Cătăniciu au demisionat din PNL pentru a se înscrie în Partidul Liberal Reformator, aceștia susţinând că au sperat „până în ultima secundă” că PNL va renunţa la fuziunea cu PDL. Şi se pare că şi alţi parlamentari din marele PNL vor pleca în tabăra lui Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iul, 2014
abraham natiomnalul
Tariceanu este singurul tip vertical din politica romaneasca..
este si un tip foarte moral..
citeam undeva ,ca este singurul barbat din politica romaneasca care s-a casatorit cu cele 5 femei pe care le-a cunoscut la viata lui..
evident,ofiterii de securitate femei,nu se pun la socoteala..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ