USR cere demisia ministrului Petre Daea: ”Pesta porcină pune din nou stăpânire pe țară”

| 11 iul, 13:15

USR a desenat harta județelor ”lovite” de pesta porcină și îi cere demisia ministrului Petre Daea.

După dezastrul din 2018, pesta porcină pune din nou stăpânire pe țară, spun cei de la Uniunea Salvați România, după ce au numărat focarele de pestă porcină africană, din România.

”Zeci de focare au fost deja constatate în 16 județe din țară, inclusiv în două exploatații comerciale, iar în alte 7 județe au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire la porci mistreți. În două comune din județul Dolj se desfășoară în aceste zile sacrificarea tuturor porcilor din gospodării și, probabil, măsuri similare vor fi luate și în alte localități.

Ministrul Petre Daea ignoră însă total subiectul, iar ANSVSA se mulțumește să declare că evoluția bolii este „în permanență monitorizată” și solicită „sprijinul și înțelegerea cetățenilor”.

La fel ca în 2018, lipsa de acțiune a ministrului Agriculturii poate duce la pagube de miliarde de euro și uciderea a sute de mii de porci. În timp ce multe gospodării vor rămâne fără animale, dependența României față de importurile de carne de porc se va adânci.

Românii și România nu trebuie să mai sufere din cauza incompetenței ministrului Petre Daea și a PSD-ALDE în general! Demisia, de urgență!”, afirmă USR.

Tag-uri: demisie, petre daea, USR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ