Va fugi Iohannis de dezbaterile prezidențiale în turul I?

| 09 oct, 2014

Într-o dezbatere televizată, prin definiţie mult mai dinamică și care reclamă fler și spontaneitate, Klaus Iohannis ar fi cu certitudine eclipsat. Și nu doar de Victor Ponta, care până una altă stăpânește exercițiul discursului public, cât și de ceilalți candidați de pe eșichierul de dreapta.

Cele mai așteptate momente în cadrul unei campanii electorale prezidențiale sunt, fără doar și poate, dezbaterile televizate în care candidații au ocazia să își expună proiectele de țară și soluțiile pe care le propun pentru România, în cazul în care ar ocupa fotoliul de la Cotroceni în urma votului.

Există un orizont de așteptare specific și în ceea ce privește o dezbatere prezidențială înaintea turului I al alegerilor, la care să participe toți candidații importanți. Miza este evident foarte mare, ținând cont că prestația candidaților poate cântări decisiv în opțiunile de vot pe care românii le vor exprima în câteva săptămâni.

Citeşte şi: SONDAJ: Iohannis, mai periculos pentru Ponta în turul 2 decât Antonescu

Toate bune și frumoase, numai că o dezbatere electorală la care să participe toți candidații pare a fi în dezavantajul unuia dintre candidați, nimeni altul decât Klaus Iohannis. Candidatul ACL va încerca cel mai probabil să fugă de un asemenea test, din considerente foarte ușor de explicat. Nu mai este un secret pentru nimeni că edilul Sibiului este departe de a fi un performer într-ale discursul public. Elocventă este, în acest sens, imaginea de la lansarea candidaturii sale, când Klaus Iohannis era înconjurat de promptere de pe care își lectura mesajele către electorat.

Or, într-o dezbatere televizată, prin definiţie mult mai dinamică și care reclamă fler și spontaneitate, Klaus Iohannis ar fi cu certitudine eclipsat. Și nu doar de Victor Ponta, care până una altă stăpânește exercițiul discursului public, cât și de ceilalți candidați de pe eșicherul de dreapta, precum Elena Udrea sau Călin Popescu Tăriceanu, mult mai abili în ”arta” retoricii decât molcomul candidat ACL.

Citeşte şi: Victor Ponta candidat. Victor Ponta ar obţine 46,3% din voturi în turul I (Sondaj)

Așadar, nu ar fi exclus ca planurile unei dezbateri publice la care să participe toți candidații să fie date peste cap tocmai de unul dintre favoriții la accederea în turul al doilea. Dacă așa vor sta lucrurile. Klaus Iohannis nu ar face altceva decât să își taie singur craca de sub picioare. Fiindcă, până una alta, în afara unui program electoral cu promisiuni sforăitoare, nedublate în niciun fel de argumente solide și convingătoare, Klaus Iohannis reprezintă în mare parte o necunoscută pentru cei mai mulți dintre români. Deci, prezența la o dezbatere înaintea turului I al alegerilor reprezintă o obligație, nu o chestiune facultativă fiindcă este singura manieră în care candidatul ACL se poate face cunoscut publicului. Afișele și bannerele electorale din care Klaus Iohannis le zâmbește șăgalnic cetățenilor nu servesc nici pe departe acestui scop.

Nu în ultimul rând, o eventuală absență de la dezbaterea prezidențială dinaintea turului I i-ar ridica serioase probleme lui Klaus Iohannis în turul al doilea. Din moment ce edilul sibian nu ar accepta o dezbatere alături de ceilalți candidați, este puțin probabil ca liderul ACL să participe la o confruntare face-to-face împotriva lui Victor Ponta, înaintea turului al doilea. Desigur, asta dacă Iohannis va ajunge acolo.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 2014
Ion Anghel
Iohannis fugi cat inca mai ai picioare
Iohannis eu te-as sfatui (prieteneste) sa iti faci bagajul repejor si sa te muti in una din cele 6 case ale tale pana cand nu intri intr-o dezbatere cu udrea ca nu o sa mai ramana nimic din tine atunci.
09 oct, 2014
goPontaLukoil
iata ce declara galacticul Ponta la Tulcea:
El menţiona că nu se va implica în confruntările din primul tur al prezidenţialelor, când îşi va lua "popcorn şi băutură răcoritoare" şi se va uita la dezbaterile între "doamnele…doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, şi aşa mai departe".

"E păcat să ratăm (…) Cu siguranţă în turul unu va fi o «cafteală» la care nu doresc să particip", mai spunea Ponta.
acum,gaina se da cocos................!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ