Va fugi Iohannis de o femeie?

| 17 oct, 2014

Fuga lui Klaus Iohannis de dezbatere nu este de fel surpinzătoare. Într-o dezbatere televizată, care prin excelență este mult mai dinamică și reclamă spontaneitate, Klaus Iohannis ar fi cu certitudine eclipsat.

A doua săptămână dedicată campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale se apropie de final. Cu excepţia unor emisiuni TV în care candidaţii şi-au prezentat ofertele electorale, campania nu a fost una foarte animată, vinovat fiind în primul rând preşedintele Băsescu, cel care a parazitat spaţiul public cu tot felul de fumigene menite să deturneze dezbaterile.

Ca de fiecare dată, punctele principale de interes în campaniile electorale sunt reprezentate de dezbaterile electorale dintre candidaţi, acolo unde prezidenţiabilii pot demonstra în ce măsură merită sau nu să primească voturile cetăţenilor. Deocamdată însă, confruntările electorale au lispit, în special pentru că unii candidaţi le-au declinat, de teamă să nu piardă capital politic.

Este şi cazul lui Klaus Iohannis, liderul ACL nefiind se pare interesat să participe la dezbateri alături de alţi prezidenţiabili. Dovada stă lipsa de reacţie a lui Klaus Iohannis la provocarea lansată de Elena Udrea, candidatul PMP sugerând că ar fi nevoie de o astfel de întâlnire televizată pentru ca electoratul de dreapta să se edifice asupra celor doi candidaţi, din perspectiva proiectelor pe care le propun. Elena Udrea s-a arătat însă sceptică referitor la disponibilitatea lui Klaus Iohannis de a accepta invitaţia. „Nu cred că va avea curaj, dar îl aștept să vorbim în fața electoratului de dreapta”, a punctat candidata PMP.

Fuga lui Klaus Iohannis de dezbatere nu este de fel surpinzătoare. Într-o dezbatere televizată, care prin excelență este mult mai dinamică și reclamă spontaneitate, Klaus Iohannis ar fi cu certitudine eclipsat. Și nu doar de Victor Ponta, care până una-alta stăpânește exercițiul discursului public, cât și de ceilalți candidați de pe eșichierul de dreapta, precum Elena Udrea sau Călin Popescu Tăriceanu, mult mai abili în ”arta” retoricii decât molcomul candidat ACL.

Pentru electoratul de dreapta, frica lui Klaus Iohannis de a accepta o confruntare face-to-face cu Elena Udrea nu este deloc de bun augur. De altfel, în toate intervenţiile publice de dinaintea campaniei, liderul ACL a pretins că Elena Udrea nu-i va afecta poziţia de favorit la intrarea în turul al doilea. Prin urmare, nu ar exista niciun motiv pentru a declina provocarea.

În realitate însă, lucrurile sunt mult mai complicate. O dezbatere în care Elena Udrea l-ar eclipsa pe Klaus Iohannis i-ar crea un prejudiciu electoral şi imagologic enorm. Ceea ce înseamnă că, şi dacă liderul ACL ar intra în turul al doilea alături de Victor Ponta, ecartul pe care l-ar înregistra după primul tur ar fi practic insurmontabil.

Mai grav este însă că, dacă Iohannis refuză deja confruntări televizate înainte primului tur, n-ar fi deloc exclus ca edilul sibian să se joace „de-a v-aţi ascunselea” şi înaintea turului al doilea, în condiţiile în care Victor Ponta este un candidat redutabil, greu de pus în dificultate de un Klaus Iohannis care comite gafă după gafă în diferitele emisiuni electorale la care participă singur, fără a fi în niciun fel stânjenit de alţi contracandidaţi. Aşadar, din orice perspectivă am privi, misiunea „neamţului” Iohannis de a convinge electoratul să-l voteze se anunţă extrem de complicată, în condiţiile în care candidatul ACL nu pare dispus să dea curs vreunei provocări de a participa la dezbateri electorale alături de ceilalalţi prezidenţiabili.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 oct, 2014
Ambasadorul
Senatorul PSD Ilie Sarbu(socrul lui PONTA) s-a deplasat miercuri la DNA, unde a fost pus sub acuzare de procurori in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, cu o masina apartinand deputatului social-democrat Sebastian Ghita, scrie ziarista Sorina Matei.
"Nu se stie foarte clar de ce Ilie Sarbu- senator/ tata socru- nu se poate deplasa decat cu masina lui Ghita, care observam ca-i asigura toate deplasarile, inclusiv cele de la DNA- Sectii Teritoriale- cu masina personala, desi are autoturism al Parlamentului la dispozitie, insa constatam fara dubiu ca DNA Brasov l-a pus sub urmarire penala pe Ilie Sarbu pentru 'folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si sprijinirea unui GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT', a afirmat aceasta.
Tot pe Asesoft International este inmatriculata si duba neagra Mercedes, cu geamuri fumurii, in care Sebastian Ghita este transportat prin Bucuresti, potrivit sursei citate.

Inca un gest frumos al deputatului …ajuta oamenii nevoiasi.
Plus ca il ajuta pe Presedinte cu doctori ca sa-l faca bine..dr.Abraham,etc.
Ceea ce nu am inteles este urmatorul lucru:am citit ,tot in presa,ca celalalt ,deputatul Hrebenciuc s-a deplasat la DNA cu duba..
Este vorba despre duba neagra Mercedes?
17 oct, 2014
cantautor
constat ca :din momentul cand fostul sot al Dnei Udrea si prietenul si fostul angajator al avocatului Ponta,are probleme....s-a mai indulcit putin tonul pe aici...pe la D.Slugarescu...
ce sa fie,ce sa fie....?
sa vedem si editorialul "piticului porno" si ne vom face o imagine mai clara

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ