Va susține sau nu UDMR noul Guvern? Răspunsul lui Kelemen Hunor

| 08 dec, 2014

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni seară că 'în principiu' Uniunea nu are niciun motiv să nu dea un vot pentru a învesti Guvernul Ponta 4, dar acest lucru nu înseamnă că va vota toate proiectele guvernului.

"E un vot pentru a învesti un guvern, asta nu înseamnă că vom vota toate proiectele guvernului, nu vom face un acord parlamentar, de susţinere parlamentară. Doar pentru învestitură, vom susţine sau cel puţin eu voi propune să susţinem acest guvern. Eu sper că programul de guvernare nu se va schimba, acel program de guvernare a fost votat de noi. Opoziţia nu vrea să guverneze, aşa am observat, nimeni nu se înghesuie la guvernare şi, sigur, după ce vom analiza noi, în grupurile parlamentare, vom da un răspuns, dar în ceea ce mă priveşte eu sunt convins că, în acest moment, trebuie să meargă mai departe acest guvern. Sigur, nu ştiu cu cine, cu ce miniştri şi cu ce partide în continuare, mai puţin UDMR, dar, în principiu, nu avem niciun motiv să nu dăm un vot pentru a învesti Guvernul Ponta 4 sau cum se va numi. Dar răspunsul îl vom da în zilele următoare', a declarat Kelemen Hunor, după o întâlnire cu premierul Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că UDMR va intra în opoziţie, dar va vota proiectele importante pentru România.

'Noi vom intra în opoziţie, dar asta nu înseamnă că, în proiectele importante pentru România, în proiectele importante pentru cetăţeni, pentru economie, pentru crearea locurilor de muncă şi pentru tot ce înseamnă statul de drept nu vom colabora cu toate partidele politice, inclusiv cu cei care sunt la guvernare. Eu, deocamdată, din partea opoziţiei liberale ACL-PNL, am auzit că ei nu vor să guverneze până în 2016. Şi fără noi, ţara trebuie guvernată', a spus liderul UDMR.

La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat, luni seară, în legătură cu declaraţia preşedintelui UDMR Kelemen Hunor, de susţinere a învestirii noului Guvern, că aşa cum a făcut întotdeauna, va promova proiectele care vizează regiunile sau minorităţile.

'Programul de guvernare este cel pe care-l ştiţi, însă vom adăuga agenda de priorităţi pentru 2015-2016 şi, aşa cum am făcut întotdeauna, şi când nu era UDMR-ul la guvernare, când e vorba de proiecte pentru diverse regiuni, pentru minorităţi, evident că le vom promova', a precizat premierul, după întâlnirea de la Palatul Parlamentului cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Citește și: Concluzia lui Ponta după discuția cu liderul UDMR, Kelemen Hunor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ