Valeriu Zgonea: Am discutat la telefon cu Hrebenciuc chestiuni personale

| 20 oct, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a susţinut luni că deputatul PSD Viorel Hrebenciuc nu a făcut presiuni asupra sa în ceea ce priveşte legea amnistierii şi graţierii, adăugând că a discutat cu acesta la telefon chestiuni personale.

"Da, e normal", a spus Zgonea la Palatul Parlamentului, întrebat dacă a discutat cu Viorel Hrebenciuc în ultimele 24 de ore.

"Niciodată (n.r. - despre legea amnistierii). Discutam despre alte chestiuni", a adăugat Zgonea, înainte de şedinţa coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă a discutat cu Viorel Hrebenciuc despre procedura prin care Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a acestuia, Zgonea a arătat că etapele solicitării procurorilor sunt scrise în lege.

"Am discutat chestiuni personale. L-am întrebat aseară, l-am sunat, era normal, e colegul meu, îl cunosc de 20 de ani, l-am întrebat cum se simte, nu este primul coleg care a fost la DNA şi l-am sunat şi l-am întrebat cum se simte, şi de aici încoace mi-a spus că este foarte bine, că a ajuns acasă şi i-am spus că, de aici încoace, ne vedem la Parlament. Şi nu am mai avut altă discuţie", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a susţinut că nu are nicio informaţie referitoare la o nouă cerere a DNA la nivelul grupului.

"În momentul în care dumneavoastră aţi fost informaţi că domnul Hrebenciuc va ajunge la DNA Braşov, şi după aceea au apărut pe ştiri informaţiile că va fi trimis dosarul către mine, şefa mea de cabinet a sunat la cabinetul procurorului general şi am fost informaţi că va fi trimis dosarul, dar că domnul ministru al Justiţiei, pentru a se respecta procedura constituţională, nu este în ţară, că trebuie să semneze domnia sa documentul. Am vorbit cu ministrul Justiţiei, era la JAI, la Bruxelles, dânsul a venit la ora 1,00 noaptea, la 3 şi jumătate a semnat documentele, la ora 9,52 au venit la mine, eu am convocat de urgenţă Birourile permanente. Deci, din punctul meu de vedere, lucrurile sunt pe regulament şi pe procedurile care sunt în lege. Eu nu am alte competenţe. În orice dosar al unui parlamentar preşedintele Camerei nu are competenţe decât deîndată să convoace Biroul permanent, deîndată să trimitem Comisiei juridice. De aici încoace toate documentele se duc către Comisia juridică pe o procedură stabilită cu drept de ORNISS şi aşa mai departe, cei de la Comisia juridică pun la dispoziţia parlamentarilor acest dosar, indiferent dacă este dosarul domnului Dan Păsat sau Viorel Hrebenciuc sau a domnului Adam sau a domnului Diniţă, membrii Comisiei juridice stabilesc care sunt intervalele (...), ei hotărăsc. Eu nu pot să spun nimic", a detaliat Valeriu Zgonea.

Întrebat despre situaţia juridică a lui Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, Valeriu Zgonea a arătat că nu este vorba despre chestiuni legate de mandatul de parlamentar.

El a adăugat că nu ştie nici dacă au existat presiuni pentru a trece o nouă lege a amnistiei.

"Nu ştiu nimic despre acest lucru. (...) Nu cunosc aceste informaţii şi nu pot să vă răspund la presupunerile dumneavoastră. Eu nu sunt la DNA, eu nu sunt DNA", a arătat liderul social-democrat.

Deputatul Viorel Hrebenciuc este acuzat de procurorii DNA că şi-a folosit influenţa faţă de un membru al PSD, în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Hrebenciuc a fost chemat luni la sediul DNA, unde a fost anunţat că este urmărit penal într-un nou dosar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ