Valeriu Zgonea, despre noua cerere de arestare pentru Elena Udrea: Nu poți intra cu cătușe în Parlament

| 16 feb, 16:42

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că Elena Udrea nu poate veni în plenul Camerei cu cătușile la mâini. Declarația vine în contextul unei noi solicitări din partea Direcției Naționale Anticorupție pentru arestarea preventivă pe numele deputatului, Elena Udrea fiind deja arestată preventiv în dosarul Gala Bute.

Valeriu Zgonea a explicat că deputații nu știu cum să soluționeze această problemă.

"Așa sunt procedurile de când am intrat în democrație. Nici în Parlamentul European, nici în alte parlamente nu poți să intri încătușat dacă ești deputat ales. Nu știm cum să soluționăm această problemă.

Doamna deputat dorește să ia cuvântul în plen și are o intervenție de cinci, zece minute și asta e.

Ministrul Justiției, când se face o cerere, informează conducerea Camerei (...) încercăm să găsim o soluție rapidă. Problemele privind accesul la dosar sunt stabilite, dar plenul este complicat.

Avem trei zile pentru raport și cinci zile de când primim raportul
”, a declarat Zgonea la Palatul Parlamentului.

Președintele Camerei a declarat că plenul se va reuni luni sau marți cu privire la cererea de arestare a Elenei Udrea.

Procurorii anticorupție au cerut o nouă cerere de arestare pe numele Elenei Udrea, solicitare care a ajuns deja la Ministerul Justiției. De aici, procurorul general Tiberiu Nițu a transmis președintelui Camerei Deputaților și ministrului Justiției solicitarea DNA de declanșare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea.

 

Citeşte şi: DNA cere arestarea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute. Udrea, audiată miercuri în Parlament

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ