Valoarea depozitelor constituite în bănci a crescut cu 8,6% în 2015. Economiile în lei ale firmelor au urcat cu 14%

| 27 ian, 14:09

Valoarea depozitelor constituite în bănci de populaţie şi firme a crescut, în 2015, cu 8,6% faţă de finalul anului 2014, până la nivelul de 253,5 miliarde echivalent lei, în special pe seama avansului cu 14% a economiilor constituite în lei de către companii, reiese din datele publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR).

Comparativ cu luna anterioară, în decembrie 2015, depozitele în bănci au crescut cu 6,8%, tot pe seama componentei în lei pentru persoane juridice, unde s-a consemnat un avans lunar de 18%. 

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut, în decembrie faţă de noiembrie, cu 2,7%, până la 91,675 miliarde de lei, iar faţă de decembrie 2014 avansul este de 6,4% (7,3% în termeni reali). 

'Depozitele în valută ale rezidenţilor gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, s-au majorat cu 2%, până la nivelul de 82.138,2 milioane lei (exprimate în euro, depozitele în valută s-au majorat cu 0,2%, până la 18.154,1 milioane euro). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 6,3% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 5,3%); depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 6,3% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 5,3%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei au crescut cu 6,3% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor persoane juridice s-au majorat cu 5,3%)', se arată într-un comunicat al BNR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ