Valorile liberale în regimul Iohannis - nepotismul și slugărnicia

| 10 iun, 2014

PNL a fost târât în noroi de către Crin Antonescu, iar acum Iohannis vine ca o dovadă vie a managementului deficitar al ultimilor cinci ani.

Modul despotic în care a condus partidul și deciziile îndoilnice luate de Antonescu au adus peneliștii în situația în care să nu se mai identifice cu valorile liberale, acestea fiind în mare parte înlocuite cu nepotismul și slugărnicia. Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre cei mai vechi lideri liberali, atrage atenția asupra faptului că în cadrul partidului a devenit o  obișnuință ca persoanele docile și slugarnice sunt propulsate în funcțiile de conducere ale PNL, în detrimentul unor membri de partid cu experiență.

"PNL, astăzi, este victima unei politici nefirești, dusă în ultima periodă de conducere. În loc să se încerce o selecție a valorilor, s-a prezentat o adunare a celor care s-au distins prin alte calități: servilism", a declarat fostul președinte al PNL. Consecința este una cât se poate de vizibilă la nivelul liberalilor – o nemulțumire generală în rândul celor care au muncit din greu pentru partid și care acum nu au satisfacția muncii. "Problema este că un astfel de mecanism îi sfidează pe toți ceilalți din partid, cei care sunt membri și militanți de 5 ani, de 10 ani, de 15 ani, care nutresc niște aspirații firești de promovare. Aceștia, când văd astfel de decizii, sunt demobilizați", a explicat C.P. Tăriceanu. Degringolada din PNL se datorează, în mare parte, dezamăgirii față de direcția impusă de conducerea partidului.

Iohannis este un exemplu viu al concecințelor regimului Antonescu la nivelul PNL. Primarul Sibiului a început cu stângul campania internă pentru șefia PNL, existând un semn destul de mare în ceea ce privește încrederea de care acesta se bucură în rândul colegilor de partid. Liberalii au început să realizeze că pentru neamț PNL reprezintă doar tranziția spre Cotroceni și nimic mai mult, ceea ce îi știrbește credibilitatea în rândul colegilor care se văd nevoiți să aibă o viziune pe termen lung, care să cuprindă și perioada de după alegerile prezidențiale, în ceea ce privește parcursul politic al unui partid și așa prea zbuciumat de conflicte și scandaluri.

Călin Popescu Tăriceanu explică cum de s-a ajuns în situația în care liberalii să fie conduși de non-valori - "Votul pe listă, promovat de Crin Antonescu în 2009, a făcut astfel încât la vârful PNL să ajungă non-valori. S-a schimbat logica de funcționare în PNL. Asta explică votul masiv pentru propunerile aberante făcute de cei din conducerea partidului, din ultima perioadă. Rezultatul se vede în aceste zile (...) este nefiresc ca o persoană care nu are vechime decât de un an să fie propulsată la vârful partidului".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 iun, 2014
Nicolae Popa
Tariceanu este un liberal pursinge.Si cu asta am spus tot.
10 iun, 2014
Nea Marin
Tariceanu poate, cel mult, comenta de pe margine! El nu este membru PNL sau daca este, asa cum sustin unii, este un membru mai nou decat Iohannis.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ