Vânătoarea de la Balc, organizată de Ţiriac, are protestatari de rang înalt: Remus Cernea

| 11 ian, 2014

A început vânătoarea la Balc, în judeţul Bihor, care aduce în România câţiva dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni din Europa. Aceștia au fost întâmpinați de un grup de protestatari, care au chemat și poliția.

Persoanele care protestează față de vânătoarea de la Balc au chemat poliţia. Două echipaje au trecut pe la domeniul unde are loc vânătoarea organizată de Ion Ţiriac, arată digi24.

Manifestanții spun că există indicii că nu ar exista un aviz de la Ministerul Mediului pentru acest complex de vânătoare, astfel încât nu ar fi vorba decât despre un simplu țarc în care sunt ținute animalele. Polițiștii au declarat că vor discuta cu manifestanții după ce vor face verificări.

Claudiu Dumitriu, de la Alianța pentru Combaterea Abuzurilor, a declarat la Digi24 că poliția a fost chemată deoarece folosirea armelor de vânătoare este interzisă într-un țarc, chiar și de mari dimensiuni, cum este cel de la Balc, și pentru că animalele aflate în captivitate nu pot fi împușcate.

Acesta a chemat polițiștii și anul trecut, când pe domeniul de la Balc se organiza vânătoarea anuală de mistreți.  Printre protestatarii de la Balc se află și parlamentarul Remus Cernea.

Unii dintre manifestanți s-au costumat în mistreți. Pe pancartele lor scrie „Stop killing, play tennis!” (Nu mai ucideți, jucați tenis!)

„Am venit să protestăm paşnic împotriva unui sport barbar pe care-l practică domnul Ţiriac. Am venit să-l invităm să joace tenis, după cum vedeţi, mai bine să joace sportul care l-a consacrat şi l-a făcut atât de iubit de mulţi dintre cetăţenii români”, a spus un protestatar.

În discreţie maximă, la vânătoarea de anul trecut au participat 34 de invitaţi, printre care şi Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.Despre oaspeţii de anul acesta nimeni din localitate nu suflă o vorbă, dar primarul din Balc lasă de înţeles că vor veni în România nume mari. „Ne mândrim că în fiecare an în ultima perioadă vin la vânătoare personalităţi din întreaga Europă împreună cu domnul Ion Ţiriac. Pentru comuna Balc este o onoare, este o cinste”, afirmă edilul Arsenie Maroşan.

În urmă cu un an, oamenii de afaceri au împuşcat 254 de mistreţi. Toată carnea a fost donată căminelor de bătrâni şi copii, ca şi anul acesta, după ce va fi analizată de inspectorii sanitar-veterinari.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ