Vânzările ANSWEAR generate de email marketing au crescut cu 60% după implementarea soluției ExpertSender

| 08 oct, 16:23

ANSWEAR, cel mai mare retailer de fashion online din Europa Centrală și de Est, a înregistrat o creștere de 60% a vânzărilor generate prin email marketing, în primele 6 luni de la implementarea soluției ExpertSender, furnizor global de servicii de automatizare a proceselor de marketing pentru ecommerce și retail.

 

Acest lucru reprezintă o creștere cu până la 4,5% din totalul vânzărilor ANSWEAR.

„Odată ce am decis să schimbăm focusul de la a fi un business de tip customer-acquisition, la un retailer preocupat să își păstreze și fidelizeze clienții, am căutat o soluție să construim loialitate și să creștem numărul de achiziții repetate. Soluția ExpertSender s-a potrivit cel mai bine nevoilor și țintelor noastre de afaceri”, spune Raluca Radu, Country Manager la ANSWEAR.com România.

ExpertSender este furnizor global de servicii de automatizare a proceselor de marketing pentru ecommerce și retail și a intrat pe piața din România la începutul acestui an, ca parte din strategia de extindere internațională. Prin intermediul soluțiilor sale de automatizare a proceselor de marketing, prin personalizarea mesajelor și contextualizarea acestora de-a lungul mai multor canale, precum email, SMS și web, ExpertSender ajută retailerii online să își crească rata de conversie și, implicit, vânzările.

ANSWEAR a utilizat soluția ExpertSender care a importat date comportamentale și tranzacționale ale clienților, astfel încât să le poată trimite ulterior mesaje automate, la momentul potrivit și în cel mai eficient mod. Datele analizate variază de la obiceiurile de shopping ale clienților, până la frecvența achizițiilor, valoarea medie a comenzii, activitatea în site, dispozitivele utilizare și soldul punctelor din programul de loialitate ANSWEAR Club.

ANSWEAR a migrat către ExpertSender, în doar 30 de zile, toate operațiunile de automatizare a proceselor de marketingul în cele 7 țări europene în care operează, la timp pentru a derula, înainte de Black Friday, campanii bazate pe date care analizează comportamentul clienților. ANSWEAR este prezent în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ucraina, Ungaria, România și Bulgaria și le oferă clienților peste 70.000 de produse pentru femei, bărbați și copii, de la peste 300 de branduri.

Începând cu luna ianuarie, ANSWEAR a folosit datele obținute în campanii personalizate, pentru a stimula achizițiile repetate în rândul clienților săi.

Vânzările atribuite acțiunilor de email marketing au crescut, astfel, cu 60% în primele 6 luni de la utilizarea soluției ExpertSender.

„Aceasta reprezintă o creștere de 2,8% până la 4,5% din vânzările totale. Până la sfârșitul anului, ne așteptăm ca vânzările din automatizarea proceselor de marketing prin email să se dubleze”, spune Raluca Radu.

De ce este important să încurajăm clienții să cumpere mai des

„Fiecare achiziție este importantă, însă, pentru un retailer, acei clienți care fac cumpărături multiple sunt mai valoroși decât cei care fac achiziții unice. De aceea, fidelizarea clienților pe termen lung este esențială, iar comunicarea cu aceștia ar trebui să fie personalizată încă de la început”, spune Dominik Krzeslak, Director Channel Partner la ExpertSender.

Când numărul de tranzacții pe client se mărește, probabilitatea comenzilor repetate crește foarte mult, potrivit RJ Metric, companie ce furnizează software de business intelligence pentru a ajuta magazinele online să ia decizii mai bune pe baza datelor pe care le generează. Astfel, după 2 achiziții consecutive făcute de un client, probabilitatea ca acesta să facă încă o achiziție crește până la 32%, iar după 10 achiziții, probabilitatea comenzilor repetate ajunge la 83%.

Tag-uri: haine
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ