Vânzările auto din România, împotriva trendului din Europa

| 18 apr, 12:02

În primele trei luni din acest an, înmatriculările de mașini noi au scăzut în Europa cu peste 3 procente. Românii în schimb au cumpărat cu 25% mai multe mașini decât în perioada similară din anul trecut.

 

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au scăzut cu 3,6% în martie, în timp ce Lituania, Danemarca şi România au raportat cel mai puternic ritm de creştere, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri.

Luna trecută, au fost livrate în Europa aproximativ 1,77 milioane de vehicule, faţă de 1,83 milioane de unităţi în perioada similară din 2018. Cel mai semnificativ avans a fost raportat în Lituania (43,8%), Danemarca (33,2%) şi România (20,8%).

Toate marile pieţe auto au raportat scăderi în martie: de la minus 9,6% în Italia, la minus 4,3% în Spania, minus 3,4% în Marea Britanie, minus 2,3% în Franţa şi minus 0,5% în Germania.

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut în primele trei luni din acest an cu 3,2%, fiind livrate aproximativ 4,14 milioane de vehicule, faţă de 4,28 milioane de unităţi în perioada similară din 2018, potrivit Agerpres.

Cel mai semnificativ avans a fost raportat în Lituania (58,2%), România (25,1%) şi Danemarca (16,4%).

Marile pieţe auto au avut evoluţii mixte în perioada ianuarie – martie 2018: o creştere uşoară în Germania (0,2%) şi scăderi în Spania (minus 6,9%), Italia (minus 6,5%), Marea Britanie (minus 2,4%) şi Franţa (minus 0,6%).

Tag-uri: masini
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ