Vânzările Carrefour au înregistrat o creştere peste aşteptări în primul trimestru

| 13 apr, 17:20

Grupul francez Carrefour, al doilea mare grup mondial de distribuţie, a anunţat joi că în primul trimestru al acestui an vânzările sale au crescut cu 6,2% până la 21,29 miliarde de euro, graţie performanţelor solide de pe piaţa din Brazilia, informează Reuters.

Cifra anunţată de Carrefour este superioară estimărilor analiştilor de la Inquiry Financial intervievaţi de Reuters care mizau pe o cifră de afaceri de 21,22 miliarde de euro. 

"Carrefour a avut un început bun de an, graţie sectorului alimentar care reprezintă peste 80% din cifra de afaceri şi care continuă să afişeze o creştere solidă", a comentat directorul financiar al Carrefour, Pierre-Jean Sivignon. 

Performanţele bune înregistrate de Carrefour se datorează în principal unei creşteri de 8,8%, până la 4,52 miliarde de euro, a vânzărilor în America Latină, graţie operaţiunilor din Brazilia, a doua mare piaţă a grupului. În Europa, cifra de afaceri a crescut cu 3,6%, graţie în special Spaniei. În ceea ce priveşte piaţa din Franţa, responsabilă pentru 47% din cifra de afaceri anuală a grupului, vânzările Carrefour au crescut cu 0,5% până la 9,4 miliarde de euro, graţie magazinelor de proximitate. În schimb, vânzările din Asia au scăzut cu 4,1%, în principal ca urmare a unei scăderi de 8,6% a vânzărilor de pe piaţa din China. 

Graţie rezultatelor solide înregistrate în primele trei luni ale anului, grupul Carrefour şi-a confirmat previziunile anterioare vizând o creştere de 3-5% a cifrei de afaceri în 2017. 

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de ţări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial şi numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 280 de magazine, dintre care 29 de hipermarketuri 'Carrefour', 111 supermarketuri 'Market', 43 de magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comerţ online: www.carrefour-online.ro şi 86 de magazine Billa.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ