Vânzările Ford în Europa au crescut cu 20,4% în noiembrie

| 14 dec, 11:24

Vânzările Ford în Europa au crescut cu 20,4% în noiembrie, iar cota de piaţă a producătorului auto american a urcat la 7,9%, pe fondul majorării cererii pentru automobilele de pasageri, SUV-uri şi vehicule comerciale, transmite site-ul detroitnews.com, potrivit Agerpres.

Luna trecută, Ford a livrat pe principalele sale 20 de pieţe auto europene (printre care se numără şi România) un număr de 101.500 vehicule. Sunt cele mai mari vânzări Ford pentru luna noiembrie în Europa din 2009. 

În primele 11 luni din acest an, vânzările companiei americane au urcat cu 9,9%, la 1.181.200 unităţi. Datele din noiembrie au fost sprijinite de succesul înregistrat de noile modele Mondeo şi Mustang, de SUV-uri şi de vehiculele comerciale. 

Cota de piaţă a Ford pe cele 20 de pieţe auto europene a urcat la 7,9% în noiembrie şi la 8,1% în perioada ianuarie - noiembrie 2015. Până în acest moment, vehiculele comerciale Ford sunt cele mai bine vândute din Europa. 

Luna trecută, vânzările de vehicule comerciale au crescut cu 24% iar în perioada ianuarie - noiembrie 2015 avansul a fost tot de 24%. 

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. 

Ford înregistrează vânzări ridicate în Europa, datorită noilor modele Mondeo şi Mustang 

În România, Ford a început producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici şi primul autovehicul românesc de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a demarat la Craiova şi producţia motorului EcoBoost.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ