Varga: PNL introduce un proiect prin care defrişările pe suprafeţe mari reprezintă atentat la siguranţa naţională

| 20 mai, 20:46

Deputata PNL Lucia Varga a anunţat, miercuri, că liberalii vor introduce în Parlament un proiect de lege prin care defrişările ilegale pe suprafeţe mai mari de un hectar constituie "atentat la siguranţa naţională".

"Vom depune un proiect de lege de modificare a Legii siguranţei naţionale, prin care considerăm că defrişările ilegale pe suprafeţe mai mari de 1 ha, sau reducerea consistenţei pădurii până la 50%, precum şi exploatarea fără amenajament silvic a acestor păduri de protecţie este un atentat la siguranţa naţională. Practic, în această lege, corectăm eroarea pe care PSD a introdus-o în Codul Silvic prin articolul 20", a afirmat, miercuri, Varga, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Ea a susţinut că "după trei ani de dezbateri, de dialog, discuţii cu societatea civilă", miercuri, în Parlament, a fost votat un Cod Silvic care "face mai mult rău decât bine silviculturii româneşti".

"Nu am reuşit să avem un consens pentru a elimina corupţia din sistem, tăierile ilegale din silvicultură, pentru a veni cu soluţii concrete şi sustenabile pentru producătorii de mobilă şi pentru proprietarii de păduri. Din păcate, s-a aprobat un Cod silvic care introduce prevederea exploatării pădurii fără amenajament silvic, fără documentul tehnic necesar gospodăririi pădurilor pe o durată de 10 ani. Facem paşi înapoi pentru că acel document prevede nu numai cât se recoltează, ci prevede, inclusiv, lucrările de împădurire care trebuie făcute, lucrările de conservare, de amenajare a pădurii", a adăugat deputata PNL.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ