Varujan Vosganian dă sfaturi conducerii DNA

| 16 feb, 14:50

Deputatul ALDE Varujan Vosganian, a „sfătuit” conducerea DNA să se abţină de la comentarii până la prezentarea, în Parlament, de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a raportului privind activitatea desfăşurată la nivelul Ministerului Public, DIICOT şi DNA şi a subliniat că nu ar fi fost corect ca ministrul să îşi anunţe intenţiile legat de situaţia creată, în ultimele zile, mai întâi în faţa presei şi abia ulterior în guvern sau parlament.

„Sigur, respectăm presa, dar cred că, procedural vorbind, nu era cazul ca noi, parlamentul sau colegii dânsului din guvern, să aflăm dintr-o conferinţă de presă ce are de gând să facă. Dacă până acum s-a considerat că este adeptul jumătăţilor de măsură şi al paşilor ezitanţi, acest lucru s-a datorat exclusiv faptului că guvernul nu i-a oferit sprijinul politic de care avea nevoie şi a apărut o asimetrie clară la nivelul voinţei politice dintre Parlament şi Guvern în ceea ce priveşte reforma în Justiţie, motiv pentru care Tudorel Toader a avut această poziţie pe care unii, pe nedrept, au considerat-o ca fiind ezitantă”, a declarat, într-o conferinţă de presă, deputatul Varujan Vosganian, informează Agerpres.

Acesta a spus că este foarte bine ca „ministrul Tudorel Toader să fie precaut în ceea ce priveşte paşii procedurali, astfel încât orice măsură să nu fie considerată a fi luată peste noapte, abuziv, că este o agresiune la adresa independenţei Justiţiei”.

Totodată, el „a sfătuit” conducerea DNA să se abţină de la comentarii până după prezentarea, de către ministrul Justiţiei, în camerele reunite ale Parlamentului, a raportului privind activitatea desfăşurată la nivelul Ministerului Public, DIICOT şi DNA.

„Sfătuiesc pe cei care conduc DNA să se abţină de la orice comentarii până nu prezintă raportul pe 2017. După opinia mea, este un argument cheie, fie pentru dânşii, fie pentru cei care acuză ineficienţa DNA. Până când nu avem acest raport în care să se vadă că activitatea s-a îmbunătăţit, nu are niciun rost, nicio putere de convingere nicio declaraţie a vreunuia dintre liderii Parchetului Naţional Anticorupţie”, a afirmat liderul ALDE Iaşi.

Acesta a criticat totodată şi atitudinea unor procurori anticorupţie, afirmând în acest sens că „nu e firesc să ai faţă de oamenii cercetaţi o opinie şi faţă de procurorii cercetaţi altă opinie”.

„Nu se poate, dacă o persoană cercetată spune ceva, să spui că nu crezi pentru că vine de la o persoană cercetată, iar aceeaşi persoană cercetată, dacă face o delaţiune pe placul procurorilor, aceea să fie demnă de luat în seamă. Nu e normal ca dacă o persoană este cercetată penal să i se retragă toate funcţiile, iar dacă un procuror este cercetat e lăsat în continuare să gestioneze destinele oamenilor fără niciun fel de reţinere”, a menţionat Vosganian.

Pe de altă parte, Vosganian a opinat că ar trebui reluată cercetarea dosarelor procurorilor care au „abateri grave de conduită”, menţinonând în context numele fostului procuror Emilian Eva, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru luare de mită şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ