Vasile Blaga îl susţine pe Victor Ponta: E nevoie de un acord cu FMI, dacă dorim să ne împrumutăm mai ieftin

| 29 sep, 16:56

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, consideră că este nevoie de un acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI), dacă, de exemplu, România ar dori să se împrumute mai ieftin și susține că dacă șeful statului va iniția consultări pe acest subiect, liberalii ar da curs invitației.

"Este nevoie de un nou acord cu FMI dacă dorim de exemplu doar ca această țară să fie în situația de a se împrumuta mai ieftin pentru că într-un fel tratează cu tine creditorii când ai acord și în alt fel când n-ai acord. (...) Dacă ne cheamă președintele României la consultări, este altceva. Dacă ne cheamă la consultări, vom merge", a declarat Blaga, marți, la finalul ședinței comisiei de unificare a PNL.

Citeşte şi:  Ponta: Guvernul nu mai are de dat niciun dolar la FMI

Pe de altă parte, celălalt copreședinte liberal, Alina Gorghiu, a opinat că premierul de dovadă de inconsecvență în ceea ce privește poziția Guvernului față de necesitatea unui nou acord cu FMI.

"De la începutul anului dacă veți lua fiecare poziție pe care a exprimat-o public premierul încă în funcție veți constata că de la o zi la alta ba voia acord, ba nu-l mai voia, ba îl dorea suspendat, ba e bun totuși. Singurul partid care a avut o poziție consecventă și a exprimat necesitatea continuării acestui acord cu troica a fost PNL. Nu văd niciun fel de impediment în a continua această formulă, evident, dacă și Guvernul și-o dorește. Pentru noi în mod cert este un lucru benefic", a susținut Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ