Vasile Blaga, invitaţie pentru miniştrii tehnocraţi: Mi-aș dori ca membrii Guvernului Cioloș să se înscrie în PNL

| 05 dec, 15:16

Vasile Blaga, co-președintele PNL, a declarat, sâmbătă, că și-ar dori ca miniștrii Cabinetului Cioloș să se înscrie în PNL și să candideze pentru funcții în partid.

"Eu îmi doresc foarte mult ca acest Guvern să performeze, de aceea îl și susținem, mi-aș dori foarte mult ca cei care fac parte din actualul Guvern să se înscrie în PNL, mi-aș dori ca foarte mulți dintre ei să candideze — acesta nu este nici partidul meu, nici al domnului Robu, nici al doamnei Gorghiu — pentru funcții în PNL și cine le va câștiga, le va câștiga. Acesta este un partid deschis, serios, nu este proprietate privată (...) cine va fi ales, va fi ales", a spus Vasile Blaga.

El a mai arătat că dacă PNL ar fi reușit ca prin moțiunea de cenzură să ajungă la putere, guvernul era unul PNL, dar nereușind acest lucru, liberalii au fost nevoiți să susțină Cabinetul tehnocratului Cioloș, 'care nu este un guvern PNL'.

"Dacă PNL ar fi reușit ca prin moțiune de cenzură să ajungă la putere, guvernul era PNL (...). Guvernul Ponta a căzut sub presiunea opiniei publice, a străzii. Și atunci susținem guvernul de tehnocrați, dar pe care-l dorim depolitizat. Culmea ipocriziei este la Liviu Dragnea care susține că este un guvern PNL, uitând că în acest moment majoritatea secretarilor de stat, a prefecților, a directorilor instituțiilor descentralizate aparțin PSD (...)", a spus Blaga.

El a mai arătat că în privința luptei anticorupție, PNL este un partid consecvent și "de fiecare dată, indiferent de cine a fost vorba (...) am votat și vom vota la vedere când Justiția va cere ridicarea imunității cuiva".

Blaga a reiterat faptul că PNL introduce zece criterii de integritate pentru fiecare persoană care dorește să candideze la vreo funcție pentru alegerile din 2016, de la cea de consilier local și județean, până la cea de primar, președinte de consiliu județean sau parlamentar.

În altă ordine de idei, Vasile Blaga a mai anunțat că după Consiliul Național al PNL, din data de 11 decembrie, unde se va discuta stadiul fuziunii dintre fostul PDL și vechiul PNL, "se vor lua și o serie de măsuri care să urgenteze fuziunea", primarul Nicolae Robu va deveni președinte al Organizației Municipale a PNL Timișoara, putând să desemneze o altă persoană în locul său, iar președintele PNL județean va fi desemnat după Congresul din 2017.

"Aceasta este regula pentru reședințele de județ, ca acolo unde unul dintre copreședinți este primar, primarul să devină președinte al organizației municipale dar primarul are voie să desemneze o altă persoană, ceea ce voi face și eu. Încă nu m-am gândit pe cine voi desemna", a explicat Nicolae Robu, copreședinte al PNL Timiș.

Citeşte şi: Vasile Blaga: Dacă nu vom câştiga cu un parlamentar în plus, nu vom guverna după 2016

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ