Vasile Blaga: PDL se opune categoric asumării răspunderii Guvernului pe proiectul regionalizării

| 29 apr, 2013

Partidul Democrat Liberal se opune unei proceduri de asumare guvernamentală pe proiectul regionalizării, a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Biroului Permanent Naţional.

"PDL se opune categoric unei proceduri de asumare a răspunderii pe reforma administrativă sau regionalizare, cum îi spune domnul Ponta. Este revoltător că o coaliţie care are 70% în Parlament stabileşte procedura tehnică prin care ar dori să valideze cel mai important act normativ, după Constituţie, şi stabileşte această procedură tehnică înainte de a le spune românilor cum vede această reorganizare administrativ-teritorială", a afirmat preşedintele PDL, conform Agerpress.

Vasile Blaga a adăugat că USL-ul nu a menţionat nici măcar un principiu după care se va face această reorganizare administrativ-teritorială.

"Nu am văzut nicio dorinţă a lor de a propune românilor unităţi administrativ-teritoriale viabile, cu o capacitate administrativă puternică, ce să poată la o adică să şi cofinanţeze proiectele pe fonduri nerambursabile. Suntem îndreptăţiţi să presupunem că adevărata intenţie a USL-ului este de a face regiunile vasale baronilor locali USL pentru că nu au în vedere nici restrângerea birocraţiei, nici reducerea cheltuielile", a precizat Blaga.

Vasile Blaga a anunţat că PDL-ul va organiza o serie de prezentări ale politicilor publice ale partidului în privinţa regionalizării şi că acestea se vor ţine în fiecare dintre cele opt posibile regiuni. Prima reuniune de acest gen urmând va avea loc în judeţul Caraş-Severin la finele acestei luni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ