Vasile Blaga: PSD nu a dorit niciodată să ofere dreptul tuturor cetăţenilor români de a se exprima la alegeri

| 29 aug, 2014

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Craiova, că PSD nu a dorit niciodată să ofere dreptul tuturor cetăţenilor români de a se exprima la alegeri, motiv pentru care s-a opus proiectului de lege privind votul prin corespondenţă şi a mărit numărul secţiilor de votare din afara ţării doar în zonele în care numărul cetăţenilor români este foarte mic.

'PSD-ul nu a dorit niciodată să ofere dreptul tuturor cetăţenilor români de a se exprima la alegeri. Noi am avut în Parlament un proiect de lege prin care am propus votul prin corespondenţă. S-au opus acestui proiect de lege. Mai mult, le-am cerut să ţină cont de densitatea românilor aflaţi la muncă în străinătate în fiecare stat. Să nu uităm că în Spania şi Italia sunt peste 2 milioane de români. Ei, ca să distragă atenţia opiniei publice, de fiecare dată când au organizat alegeri au spus că au mărit numărul secţiilor de votare. Dar le măresc în Australia, în SUA, dar nu în Chicago sau în alte zone unde sunt sute de mii de români, ci acolo unde votează 18-19-20 de oameni. În schimb nu măresc numărul de secţii de votare acolo unde este absolut necesar. Vă daţi seama în ce dificultate sunt românii din Spania şi Italia când trebuie să parcurgă 4-500 de km pentru a ajunge la o secţie de votare. Aşa vor proceda şi acum', a afirmat Vasile Blaga în cadrul unei conferinţe de presă.

Klaus Iohannis şi Vasile Blaga s-au aflat, vineri, la Craiova unde au avut o întâlnire cu membrii PDL şi PNL din judeţul Dolj.

Tag-uri: pdl, psd, Vasile Blaga
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ