Vasile Dâncu, avizat favorabil în comisii pentru portofoliul Dezvoltării Regionale

| 17 noi, 11:56

Vasile Dâncu, propus pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a primit aviz favorabil marţi la audierile din comisiile de specialitate, cu 27 de voturi şi o abţinere, potrivit Agerpres.

Dâncu a fost nominalizat şi pentru un post de vicepremier. 

"Prin propria mea activitate o să demonstrez că nimic nu va fi politic din ceea ce vom face la acest minister. Vom aborda absolut tehnic această problemă. De altfel, eu nu am de ani de zile nicio apartenenţă politică. Mă bucur că din partea comisiei am primit sprijin politic din partea tuturor partidelor şi acesta este un credit de care nu poţi să scapi până la sfârşitul activităţii. Vom fi obligaţi, întreg Guvernul şi eu personal, să-i reprezentăm pe cetăţenii României, indiferent de apartenenţa lor politică", a precizat Dâncu la încheierea audierii sale în Comisiile reunite pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. 

Întrebat dacă a fost deranjat de catalogarea sa drept strateg al PSD, Dâncu a arătat că nu şi a adăugat că ar dori mai multă exactitate, pentru că ar fi vrut să nu se spună că ar fi fost propus de PSD. 

"PSD a avut o propunere, un tânăr foarte bun, un tehnocrat de la Banca Naţională. A anunţat după aceea, că susţine un guvern de tehnocraţi, deci nu a fost vorba de o propunere din partea PSD. Mă bucur că în acest Parlament mă va susţine şi PSD, mă bucur că mă susţin şi celelalte partide şi o să merit asta", a afirmat Dâncu. 

Cât priveşte iniţierea unui plan de redresare a RADET, el a explicat că a vorbit în faţa membrilor comisiilor de specialitate despre faptul că Ministerul Dezvoltării ar putea să fie cadrul de negociere, prin experţii pe care îi are, alături de Consiliul General al Capitalei, pentru a se constitui această strategie. 

"Este o problemă de administrare locală, dar nouă, ca Guvern, nu ne este indiferent ce se întâmplă cu cetăţenii Bucureştiului şi autoritatea centrală trebuie să intervină atunci când autorităţile locale nu sunt în măsură să facă asta, sau că nu sunt destul de organizate, sau că nu au resurse. Printr-o ordonanţă guvernamentală s-ar crea mecanismul prin care ar trebui corectate aceste lucruri, prin care Consiliul Municipal se poate împrumuta mult mai ieftin şi pe termene mult mai lungi. (...) Evident că nu putem plăti din bugetul de stat în acest moment încălzirea", a arătat Dâncu. 

Despre reforma Constituţiei, el a spus că nu poate fi o prioritate a acestui guvern, pentru că acest obiectiv ţine de voinţa politică. 

"Revizuirea Constituţiei este o problemă crucială pentru orice stat. Noi, în acest moment, un guvern de tehnocraţi, vom putea gestiona o serie de lucruri care ţin de zona executivă, de administraţie, de reformă, dar acestea sunt chestiuni de voinţă politică. Noi putem să începem această dezbatere, dar este o problemă care ţine de consens", a susţinut Dâncu. 

Dâncu trebuia să fie audiat luni, dar i s-a făcut rău în drum spre Parlament, acum precizând că a fost vorba "de o demineralizare şi de o hipocalcemie". 

"În ultima vreme am vrut să-mi termin toate proiectele, să nu las viaţa universitară şi academică cu niciun fel de rest şi atunci am avut de scris la câteva dintre cărţile mele, am avut de scris la colegi referate şi am lucrat toate nopţile din urmă şi s-a combinat şi cu o demineralizare legată de o dietă, dar mai ales lipsa de odihnă", a explicat Dâncu, menţionând că va lucra în acelaşi ritm şi la minister.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ