Vasile Dâncu, despre creşterea salariilor

| 08 dec, 13:05

Guvernul nu a blocat niciuna dintre inițiativele privind veniturile publice, inclusiv cele legate de creșterea salariilor în anumite domenii, a declarat marți vicepremierul Vasile Dîncu, la finalul unei dezbateri organizate la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

"În ceea ce privește creșterea cu 10% (n.r. a salariilor bugetarilor), Guvernul a luat-o ca un dat, a operat-o în noul buget, chiar dacă nu era venită din interiorul noii concepții despre guvernare. În privința salariului minim, nu există niciun fel de blocaj referitor la creșterea lui, este o chestiune de timp. Este vorba despre o analiză, un studiu de impact, față de posibilitatea ca ea să aibă anumite influențe asupra competitivității firmelor. Nu este vorba despre o negare a acestei creșteri", a spus Vasile Dîncu.

În opinia sa, ''creșterea salariului minim este o opțiune politică, nu una ideologică''.

''Noi luăm în calcul creșterea salariului minim pentru că asta înseamnă până la urmă creșterea nivelului de bunăstare a unei categorii de populație, studiul de impact va arăta însă influențele și cum putem corecta sau folosi anumite influențe. Nu este vorba de o negare. Doamna ministru de Finanțe a spus de fapt că nu putem vorbi în acest moment de creșteri, până nu facem un studiu, dar nu a fost o negare a acestei soluții. Analizăm această soluție și cu siguranță vom anunța public, când terminăm studiul de impact, decizia Guvernului. Deci, este o deschidere totală, există și în interiorul Guvernului păreri pro și contra privind impactul pe care îl are o asemenea măsură și cred că până la urmă analiza va arăta care e decizia cea mai bună", a precizat vicepremierul.

Acesta a mai spus că salariul minim pe economie ar putea fi majorat anul viitor, dar nu se știe exact când, fiind vorba despre "o problemă care ține de oportunitate''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 dec, 14:12
liviuioan
--- SI ? Adrei Plesu --de tip nou --
... filozofeaza spre a se incarca energetic , privind grafice . 20 % intr-o societate ajung --sa traiasca decent . Restul si nu este negare ; 2 LEI . Pe astia nu-i sponsorizeaza -SOROS si nu se integreaza in absolut .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ