Vești bune pentru IMM-uri de la IMM-uri

| 29 noi, 2014

De la 1 ianuarie 2015, aproximativ 600.000 de operatori economici vor beneficia de contabilitate simplificată. Măsura este una foarte curajoasă și oportună ȋn contextul ȋn care ȋn acest moment, de aceasta beneficiază doar 2.000 de firme, adică cele cu o cifră de afaceri de până la 35.000 de euro.

Anul 2015 vine cu vești foarte bune pentru IMM-uri. Florin Jianu, ministrul pentru intreprinderi Mici și Mijlocii, a anunțat că anul viitor bugetul pentru IMM-uri ar putea să fie triplat. De asemenea, tot anul viitor firmele vor putea beneficia de simplificarea birocraţiei. Toate acestea fac ca sectorul IMM-urilor să devină unul foarte atractiv.

"Vrem ca imediat după aprobarea bugetului pentru 2015 să dăm drumul tuturor programelor pe care le derulăm ȋn vederea susținerii firmelor mici și mijlocii. Avem fondurile necesare acestor programe, am propus Ministerului Finantelor un buget semnificativ crescut, de la 60 milioane de lei la 170 milioane de lei, și ne-am asigurat că avem si bugetul pentru ajutorul de minimis, pentru ȋncă 550 de intreprinzători”, a spus Florin Jianu.

Citeşte şi: A treia RECTIFICARE BUGETARĂ din 2014. Tăieri la Preşedinţie şi Parlament


O altă veste bună oferită de ministrul delegat pentru IMM-uri este cea privind simplificarea birocrației. Astfel, de la 1 ianuarie 2015, aproximativ 600.000 de operatori economici vor beneficia de contabilitate simplificată. Măsura este una foarte curajoasă și oportună ȋn contextul ȋn care ȋn acest moment, de aceasta beneficiază doar 2.000 de firme, adică cele cu o cifră de afaceri de până la 35.000. Extinderea măsurii prevedere contabilitatea simplificată pentru firme cu o cifră de afaceri de până la 700.000 de euro.

De asemenea, pentru sprijinirea și mai intensă a acestui sector Florin Jianu vrea ȋnființarea unei bănci de dezvoltare. Ministrul a făcut referire la două bănci, CEC Bank sau EximBank. „Ȋn acest moment, degeaba ai un proiect aprobat din fonduri europene care ȋnseamnă sute de milioane de euro, pentru că banca ȋți impune noi reguli. Cred că este absolut logic, normal ca atunci când ai primit pe baza unui plan de afaceri foarte solid o finanțare din fonduri europene automat planul tău de afaceri să fie cofinanțat”.

Nu ȋn ultimul rând, antreprenorii din Români propun Guvernului un ghid ȋn cinci pași pentru dezvoltarea mediului de afaceri: creșterea gradului de implicare a antreprenorilor ȋn găsirea soluțiilor generale de dezvoltare și ȋn inițiativele autorităților; concentrarea programelor de antreprenoriat pe câteva domenii și teritorii importante pentru economie; scheme de ajutor din bani publici ȋn antreprenoriat numai ȋn legătura obligatorie cu educație antreprenorială, mentorat și pregătire profesională; multiplicarea investițiilor statului ȋn antreprenoriat prin implicarea fondurilor private și acordarea banilor nu ca grant ci, mai degraba, ca ȋmprumut și simplificarea, debirocratizarea și digitalizarea administrației publice. Din fericire, potrivit celor afirmate de ministrul Florin Jianu, multe dintre aceste măsuri dorite de antreprenori vor fi aplicate ȋn 2015.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 dec, 2014
Adam
Oferta serioasa de lucru pentru toate localitatile! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
29 noi, 2014
andrada
imm...
De cand asteapta ajutor firmele mici ...de cca 4 ani ne chinuim si primim doar bani cat ciubucul bancherilor la o iesire in oras....o mizerie de ajutor pe acele carduri de cheltuieli , nevoi personale la care dobanda este de 4-5 ori mai mare ca imprumutul....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ