Venezuela: Maduro acceptă discuțiile cu opoziția, care vor avea loc în Republica Dominicană

| 13 sep, 10:55

După luni de confruntări, președintele venezuelean Nicolas Maduro și-a semnalat marți disponibilitatea de a purta discuții cu opoziția, relatează dpa.

Discuțiile, care vor "contribui la pacea și democrația în Venezuela", vor avea loc în Republica Dominicană vecină, a spus Maduro.

Procesul de mediere a fost inițiat de fostul premier spaniol Jose Luis Rodríguez Zapatero și de ministrul de externe dominican Miguel Vargas, au precizat cei doi într-un comunicat.

Ei și-au exprimat speranța că discuțiile vor putea fi o cale spre reconciliere.

Totuși, opoziția este sceptică: l-a criticat pe Maduro pentru că nu eliberează deținuții politici și a spus că este nevoie de discutarea unor precondiții înaintea de organizarea unor negocieri substanțiale.

Ultima încercare de dialog s-a încheiat în 2016.

În Venezuela au loc din aprilie proteste antiguvernamentale, în contextul în care președintele Nicolas Maduro a luat măsuri pentru a-și consolida puterea și a slăbi parlamentul.

Peste 120 de persoane au murit în ciocniri cu poliția și cu forțele de securitate.

Într-un raport recent, Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, a sugerat că autoritățile venezuelene ar fi comis grave încălcări ale drepturilor omului în cadrul represiunii împotriva oponenților politici, acuzație pe care ministrul de externe Jorge Arreaza o respinge.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ