Veste bună: Amnistia fiscală va include persoanele fizice şi PFA-urile

| 08 oct, 13:27

Guvernul ar putea extinde saptamana viitoare amnistia fiscala si asupra persoanelor fizice , nu doar pentru firmele cu datorii la Stat.

Statul va scuti, suplimentar, şi o parte din dobânzile datorate, iar contribuabilii vor plăti doar o dobândă egală cu cea la care se împrumută acum statul român de pe pieţele internaţionale. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„A fost la început prevăzut şi partea pentru persoane fizice. Guvernul a avut ambele zone de acoperit. Este vorba de datoriile faţă de ANAF, faţă de stat”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de Digi24.

Citeşte şi:  Teodorovici a anunţat câţi bani pierde România la o absorbție de 80% a fondurilor europene

Proiectul de amnistie fiscală pentru firme a fost discutat în şedinţa Guvernului de ieri. Potrivit acestuia, companiile care înregistrează la 30 septembrie datorii la bugetul de stat vor fi scutite de penalităţile de întârziere aferente dacă achită până la 31 martie obligaţiile principale de plată, iar până la 30 iunie dobânzile aferente, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat de Finanţe.

Momentan, dobânzile aferente datoriilor bugetare sunt de 0,03% pe zi, ceea ce înseamnă o rată anuală a dobânzii de 10,95% pe an. Or, acum statul român se împrumută de pe pieţe cu mai puţin de 3%. Aceasta va fi şi dobânda percepută acum firmelor şi populaţiei care au plătit datoria istorică de bază. Diferenţa de peste şapte puncte procentuale va fi scutită de la plată.

Proiectul va fi discutat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Pentru a vedea dacă se încadrează în condiţiile pentru ştergerea acestor penalităţi şi dobânzi, contribuabilii vor trebui să depună la direcţia de finanţe o cerere prin care să solicite acest lucru.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ