Veste EXCELENTĂ pentru tenisul românesc: A câştigat turneul de la Madrid!

| 11 mai, 11:40

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna a câștigat proba de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.185.405 euro, duminică, după ce s-a impus cu 6-2, 6-7 (5), 11-9 în fața cuplului Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cap de serie numărul cinci.

Mergea (30 ani), numărul 19 ATP la dublu, a reușit cea mai mare performanță din cariera sa, în timp ce Bopanna (35 ani, 24 ATP la dublu) s-a află la al treilea titlu Masters, după două cucerite la Paris-Bercy (2011 cu pakistanezul Aisam-ul-haq Qureshi, 2012 cu compatriotul său Mahesh Bhupathi).

Românul mai avea trei titluri ATP, unul luat în 2013, la Viena, alături de cehul Lukas Rosol, și două anul trecut, la Vina del Mar (alături de austriacul Oliver Marach) și la Hamburg (alături de croatul Marin Draganja).

"Am muncit din greu și am crezut în noi înșine", a spus Mergea, care a cucerit primul său titlu Masters din carieră. "Știm ce să facem pe teren pentru a câștiga meciurile. Evident, la un moment dat, norocul poate interveni în ecuație, dar ne-am păstrat concentrarea și am crezut în șansa noastră. Am jucat cel mai bun tenis al nostru în fiecare zi și la sfârșit am luat titlul. A fost o săptămână extraordinară pentru noi", a mai spus românul.

Mergea și Bopanna au luat primul lor trofeu împreună, după ce au reușit să salveze o minge de meci.

"Suntem foarte fericiți. E un titlu important pentru noi, pe zgură. Mai ales pentru mine, deoarece e primul meu titlu pe zgură. Florin e un prieten bun, îl știu de multă vreme și e plăcut să câștig un titlu alături de el", a declarat, la rândul său, Bopanna, citat de site-ul ATP.

În finala de la Madrid, Mergea și Bopanna au început excelent, au condus cu 3-0 și 4-1, încheind primul set cu 6-2, în doar 23 de minute.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, cuplul româno-indian a condus cu 1-0, Matkowski și Zimonjic au întors scorul (1-2), dar Mergea și Bopanna au făcut rebreak, iar apoi s-a mers cap la cap, ajungându-se în tiebreak. Florin și Rohan au condus cu 4-1, dar au pierdut apoi cinci puncte la rând, iar în cele din urmă au cedat setul (46 minute), după o dublă greșeală a lui Mergea: scor 5-7.

În super tiebreak, Mergea și Bopanna au condus cu 6-0, însă a urmat o cădere, iar adversarii au egalat la șapte, Matkowski și Zimonjic au avut chiar o minge de meci, la 9-8, dar în cele din urmă Mergea și Bopanna au obținut victoria cu 11-9, după o oră și 24 de minute.

La Madrid, Mergea și Bopanna au trecut în primul tur de cuplul Marin Draganja (Croația)/Henri Kontinen (Finlanda), cu 5-7, 7-6 (5), 10-6, în optimi i-au învins pe francezii Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin (N. 8), cu 6-4, 4-6, 10-5, în sferturi s-au impus cu 6-3, 6-2 în fața perechii Juan Sebastian Cabal (Columbia)/Adrian Mannarino (Franța), iar în semifinale i-au învins pe spaniolii Marcel Granollers/Marc Lopez (N. 6), cu 6-7 (4), 6-3, 11-9.

Pentru victoria reușită la Mutua Madrid Open, turneu patronat de Ion Țiriac, Mergea și Bopanna au primit un cec de 247.560 euro și 1.000 de puncte ATP, învinșii alegându-se cu 121.200 euro și 600 de puncte ATP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ