Veste INCREDIBILĂ pentru Simona Halep. Sportiva noastră este ADORATĂ peste hotare

| 16 dec, 2014

Românca Simona Halep, numărul trei mondial, a fost poziționată pe primul loc între tinerele vedete din tenisul feminin mondial, într-o ierarhie alcătuită de reputatul portal american Bleacher Report.

În ierarhie, Halep este urmată de Eugenie Bouchard (Canada), a treia este elvețianca Belinda Bencic, a patra e considerată Garbine Muguruza (Spania), iar pe locul al cincilea a fost poziționată americanca Madison Keys.

'Picioarele și mâinile iuți îi oferă o combinație puternică de mișcare pe teren și lovituri defensive. Halep returnează continuu cele mai bune lovituri ale adversarului, iar simțul său de anticipație este cel mai bun din circuitul WTA. Aceste instincte au avut câștig de cauză destul de des în 2014, când Halep a obținut 46 de victorii, titluri la Doha și București și a ajuns pe locul doi în ierarhia WTA. A jucat primul sfert de finală de Mare Șlem, la Australian Open, și nu s-a oprit aici'', este caracterizarea făcută Simonei Halep.

Bleacher Report consideră că Halep este construită perfect pentru zgură, iar la Roland Garros a oferit o ''imitație perfectă a lui Rafael Nadal, ajungând până în finală fără a pierde vreun set. A întâlnit-o apoi pe Maria Șarapova și cele două au produs unul dintre cele mai bune meciuri ale anului și o finală legendară de Grand Slam''. Rusoaica a câștigat atunci cu 6-4, 6-7 (5), 6-4, dar a avut nevoie de peste trei ore pentru a o învinge pe Halep.

''Înfrângerea ar fi zdrobit marea majoritate a jucătoarelor, dar Halep a trecut repede peste ea și a ajuns până în semifinale la Wimbledon'', mai spune sursa amintită.

''Halep a păstrat cel mai bun tenis al său pentru finalul sezonului. Halep a dominat-o pe Serena Williams cu 6-0, 6-2 în faza grupelor la Turneul Campioanelor. Serena a câștigat revanșa, în finală, dar Halep și-a întărit statutul de pretendentă la trofeu în 2015'', subliniază autorul articolului.

Joe Kennard apreciază că românca de 23 de ani are un stil de joc similar cu cel al danezei Caroline Wozniacki, se simte confortabil pe contre, folosindu-și viteza ''stelară'' și loviturile consistente pentru a-și depăși adversarele.

Halep a început să riște mai mult pe teren pe măsură ce sezonul a avansat, iar strategia sa a dat roade prin victoria în fața americancei Williams. ''Odată ce Halep se va simți mai bine ca agresoare va avea jocul jocul care să îi aducă multe titluri de Grand Slam'', concluzionează autorul.

Tag-uri: Simona Halep
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ