Veste proastă pentru fumători: Marii retaileri sunt obligaţi să vândă ţigările la cel mai mare preţ

| 12 ian, 2014

De la 1 ianuarie a intrat în vigoare o ordonanţă de urgenţă care interzice comercianţilor să vândă ţigarete la un preţ mai mic decât preţul de vânzare cu amănuntul declarat.

Începând cu prima zi a acestui an, singurul preţ de vânzare pentru ţigări este cel maximal de vânzare cu amănuntul, potrivit unei OUG (OUG/2013) pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, scrie ECONOMICA.net.

Astfel spus, marii retaileri nu mai pot face reduceri de preţ la ţigarete, nici măcar pentru cei care cumpără la cartuş.

"A fost publicată OUG 102/ 2013 în care se face referire la interzicerea vânzării de ţigarete către persoane fizice la un preţ mai mic decât preţul de vânzare cu amănuntul declarat şi la "vânzările cu prime nu se aplică pentru produsele accizabile supuse regimului de marcare prin timbre sau banderole", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Carrefour. Înainte de 1 ianuarie 2014, retailerul oferea clienţilor care cumpărau unele branduri de ţigări un discount de 5% dacă îşi cumpărau un cartuş (10 pachete).

Citiţi în continuare ce spune legea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ