Veste proastă pentru şoferi: Se scumpeşte ROVINIETA. Cât va costa

| 28 apr, 2014

După ce în toamna anului trecut, autorităţile au vrut să majoreze preţul rovinietei cu până la 66%, acum planurile de scumpire la taxa de drum au revenit pe agenda de priorităţi a Ministerului de Transporturi.

Autoritățile au în intenție majorarea taxei de drum, iar acest lucru este menționat expres în documentele publicate pe site-ul Ministerului Transporturilor referitoare la master planul general de transport, scrie site-ul info-soferi.ro. Justificarea sciumpirii în actul oficial: "Creşterea preţului vinietei ar ajuta la justificarea creşterilor cheltuielilor pentru întreţinere".

Cei care au elaborate documentul menționat susțin că în ultimii ani preţul rovinietei a rămas constant, iar venitul brut a stagnat în jurul valorii de 191 milioane euro adică 860 milioane lei, ceea ce a dus la o scădere scădere a venitului în termeni reali, accentuată de creşterea TVA de la 19% la 24%.

„Chiar şi cu îmbunătăţirile tehnologice recente, care au crescut rata de colectare, nivelul de venituri generate de vânzarea rovinietelor este în scădere, în termeni reali, de ceva vreme. Trebuie făcute schimbări în ceea ce priveşte nivelul/valoarea vinietei sau la nivelul modului în care sunt colectate toate taxele de drum pentru a schimba această orientare. Creşterea preţului vinietei ar ajuta la justificarea creşterilor cheltuielilor pentru întreţinere", se mai arată în document.

Potrivit Master Planului General de Transport, lipsa unui sistem coordonat de aplicare a rovinietei pe întreaga reţea de drumuri (naţionale, judeţene şi locale) este problematică pentru toţi operatorii de transport de marfă, mai ales pentru cei europeni, şi constituie un factor de descurajare pentru utilizarea reţelei din România.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ