Veşti bune de la Guvern: Ce bugetari vor primi bani anticipat

| 27 mai, 15:30

Guvernul asigură fondurile necesare plăţii anticipate a unor titluri executorii pentru angajaţii Ministerului Muncii.

Guvernul a alocat miercuri fondurile necesare pentru plata a două tranșe din titlurile executorii stabilite prin hotărâri judecătorești care au ca obiect acordarea unor drepturi salariale în favoarea angajaților din Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Astfel, bugetul Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice va fi suplimentat cu suma de 8,9 milioane de lei, necesară pentru plata primelor două tranșe din titlurile executorii aferente anului 2016, dar care se plătesc anticipat în acest an.

În anul 2015, instituțiile și autoritățile publice, precum și celelalte persoane juridice de drept public, pot plăti tranșa/tranșele aferente celui de-al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească a devenit executorie.

Plata sumelor s-a eşalonat în patru tranșe egale după cum urmează:

  • Prima și a doua tranșă începând cu 1 martie 2015
  • A treia tranșă începând cu 1 iunie 2015
  • A patra tranșă începând cu 1 februarie 2016.

Sumele plătite se actualizează cu indicele prețurilor de consum publicat de Institutul Național de Statistică.

Potrivit Legii bugetului pentru 2015, în bugetul Ministerului Finanțelor Publice – Acțiuni Generale – a fost prevăzută o sumă globală pentru plata titlurilor executorii din care, prin Hotărâri ale Guvernului, se pot aloca instituțiilor fonduri suplimentare pentru plata acestor obligații.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ