Veşti bune pentru bugetari! Rovana Plumb anunţă CREŞTEREA SALARIILOR

| 29 ian, 10:49

În jur de două milioane de bugetari ar putea beneficia de creșteri salariale începând cu 1 ianuarie 2016, în urma revizuirii Legii salarizării unitare, a estimat, joi, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Potrivit acesteia, s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanți ai ministerelor Muncii, Finanțelor, Dezvoltării și Administrației pentru a lucra la acest proiect.

"Deocamdată, noi am constituit un grup de lucru format din Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor, Ministerul Dezvoltării și al Administrației, astfel încât să vedem cum putem să reușim ca, de la 1 ianuarie 2016, salarizarea în sectorul bugetar să fie una corectă. În momentul în care vom avea o formă finală în urma discuțiilor vom putea veni cu mai multe clarificări", a declarat ministrul Rovana Plumb, la România TV.

Ea a precizat că în prezent există o suprapunere a claselor de salarizare, după ce a crescut salariul minim pe economie la 975 de lei.

"Cert este că în momentul de față avem o suprapunere a claselor de salarizare ca urmare a unei măsuri bune, benefice pentru toți salariații din România: creșterea salariului minim pe economie, care, după cum bine știți, acum este de 975 lei, iar de la 1 iulie va fi 1.050 de lei și, bineînțeles, cele două sectoare bugetare foarte importante — sănătatea și educația unde, începând cu 2014, am prevăzut creșterile de salarii, așa cum ne-am angajat", a explicat șeful de la Muncă.

Întrebată dacă există vreo estimare cu privire la numărul de salariați care ar putea beneficia de salarii majorate de la 1 ianuarie 2016, Rovana Plumb a răspuns: "Până la sfârșitul anului, în funcție de cum vom prognoza și pentru 2016, în jur de 2 milioane de persoane".

Rovana Plumb, despre PENSIONAREA lui Traian Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ