Veşti proaste pentru românii cu credite în lei. Indicele Robor a explodat iar

| 16 apr, 15:02

Veşti proaste pentru românii cu credite în lei. Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care se decide dobânda la creditele în lei, a crescut luni la 2,13%, de la 2,07% cât era săptămâna trecută. Este cel mai mare nivel din ultimele patru luni!

Veşti proaste pentru românii cu credite în lei. Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,13%, de la 2,07% cât era săptămâna trecută. Este cel mai mare nivel din ultimele patru luni.

Indicele Robor la 3 luni este cel în funcţie de care se calculează dobânzile la creditele în lei cu dobândă variabilă.

Şi Roborul la 6 luni a explodat, de la 2,41% la 2,46%. Datele vin după anunţul INS de săptămâna trecută privind nivelul record al inflaţiei.

"Se vede acum că previziunile economiştilor din toamna anului trecut au fost corecte. Nu ai cum să ai o rată a dobânzii mai mică decât cea a inflaţiei. Din păcate, scade puterea de cumpărare a populaţiei", a declarat la Realitatea TV consultantul fiscal Adrian Benţa.

Banca Naţională a României (BNR) a decis, miercuri 4 aprilie, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25% pe an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ