Vicepreședintele Agenției Medicamentului, Lazăr Iordache, arestat preventiv

| 23 aug, 18:12

Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Tribunalul București a admis marți propunerea DNA de arestare preventivă a lui Lazăr Iordache, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Lazăr Iordache a fost reținut luni de procurorii DNA pentru dare de mită și cumpărare de influență, informează DNA.

Procurorii DNA arată că, în perioada aprilie — iunie, Lazăr Iordache i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din Ministerul Sănătății 5% din sumele alocate de MS pentru două spitale — Săpoca și Petroșani — (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la 28 aprilie i-a remis suma de 126.000 de lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister.

"Sumele de bani promise și remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale", au reținut anchetatorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ