Vicepreședintele PNL, apel la ministrul Transporturilor: Deblocaţi lucrările la autostrăzi

| 14 sep, 11:53

Alexandru Nazare, vicepreședinte PNL, îi cere lui Iulian Matache, ministrul Transporturilor, să se implice personal în deblocarea lucrărilor la autostrăzile finanțate din fonduri europene, pentru care România va pierde la sfârșitul acestui an 1,5 miliarde de euro.

Acesta acuză că problemele pe tronsoanele de autostrăzi finanțate din fonduri UE persistă pentru că Ministerul Transporturilor sau CNADNR nu se implică în rezolvarea lor.

"Pentru autostrada Lugoj-Deva nu a fost demarată nici acum licitaţia pentru tuneluri, ceea ce înseamnă o întârziere de cel puţin 2 ani de zile, pentru Sebeş-Turda nu s-au emis autorizaţiile de construire, iar constructorii nu sunt plătiţi, iar pentru Câmpia Turzii-Târgu Mureş nu s-a dat ordinul de începere la 6 luni de la semnarea contractelor pentru că în continuare nu se ştie sursa de finanţare. Cu acest bilanţ CNADNR a reuşit anul acesta o absorbţie de 5.5 milioane de euro, adică aproximativ 0.3% din fondurile europene care îi erau alocate din bugetul 2007-2013", a spus Alexandru Nazare.

Vicepreședintele PNL a lansat un apel către ministrul Transporturilor, Iulian Matache, prin care îi cere "să vină urgent cu soluții pentru rezolvarea problemelor", astfel încât la sfârșitul anului, pierderile estimate să fie reduse.

"Ministrul Matache trebuie să vină urgent cu soluţii pentru rezolvarea acestor blocaje astfel încât la sfârşitul anului nota de plată să fie redusă faţă de cele 1.5 miliarde de euro care sunt estimate a fi pierdute în acest moment", a mai declarat Nazare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ