Sevil Shhaideh, suspectată de abuz în serviciu de DNA. Procurorii vor şi urmărirea penală a Rovanei Plumb

| 22 sep, 11:47

Sevil Shhaideh, vicepremier în Guvernul Tudose, e suspectată de abuz în serviciu, de către DNA, într-un dosar de corupţie. În acelaşi caz, e vizată şi Rovana Plumb. Procurorii vor urmărirea penală a fostului ministru.

UPDATE 15.05. Potrivit comunicatului DNA, în acelaşi dosar de corupţie e implicată şi Rovana Plumb. Fostul Ministru al Mediului e suspectată de săvârșirea complicității la infracțiunea de abuz în serviciu.

Potrivit DNA, dosarul în care sunt vizate Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb priveşte acte de corupţie din 2013, când, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin procurorii anticorupţie. Sevil Shhaideh e suspectată de abuz în serviciu.

Din probele administrate, a rezultat bănuiala rezonabilă că numita Rovana Plumb, în calitate de ministru al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, cu intenție a ajutat la săvârșirea faptei penale reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a inițiat și promovat H.G. 858/2013 în decurs de 17 ore, în perioada 5.11.2013 - 6.11.2013, cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative, se afirmă în comunicatul DNA.

UPDATE 15.00. Sevil Shhaideh este suspectată de abuz în serviciu, de procurorii DNA, pentru perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. DNA a confirmat informaţia printr-un comunicat.

UPDATE 12.50. Surse din anchetă spun că procurorii DNA o suspectează pe Sevil Shhaideh de abuz în serviciu. Vicepremierul a fost chemat la audieri în dosarul Balta Belina, susţin aceleaşi surse.

UPDATE 11.50. Potrivit unor surse, faptele pentru care procurorii DNA o cercetează pe Sevil Shhaideh s-ar fi petrecut în perioada în care aceasta era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

 

Sevil Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, s-a prezentat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție. Ea a declarat la ieșirea din sediul DNA că a fost citată în calitate de suspect. Potrivit avocaților, este vorba de dosarul "Belina".

Surse din rândul avocaților ne-au confirmat că Sevil Shhaideh a fost pusă sub acuzare pentru abuz în serviciu în dosarul "Belina", a transmis corespondentul TVR Alex Costache de la sediul DNA. Sevil Shhaideh a fost pusă sub acuzare pentru fapte presupus comise în calitate de secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării.

 

În dosarul "Belina", în luna iunie, a fost pus sub acuzare și fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, care este în acest moment secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh.

ORA 11:28 Sevil Shhaideh a ieșit de la DNA, după aproximativ o jumătate de oră.

"Am calitate de suspect. Mai multe nu vă pot declara fiind o anchetă penală în curs (...) În acest moment mi s-a adus la cunoștință această calitate. Mă prevalez de toate drepturile pe care le am să pot să analizez, împreună cu avocatul, documentele și pentru ce sunt acuzată", a declarat vicepremierul la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție.

 

Vicepremierul nu a răspuns la întrebarea jurnalistului TVR dacă își va da demisia din Guvern după ce a fost pusă sub acuzare în acest dosar.

Dosarul este legat de încheierea unor contracte de închiriere privind lacul Belina, care a ajuns - printr-o hotărâre de guvern - în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman și apoi la Tel Drum.

ORA 11:00 Sevil Shhaideh s-a prezentat la DNA. Am întrebat-o pe doamna Sevil Shhaideh în ce calitate a fost chemată - suspect ori martor - însă a preferat să nu ne răspundă, a spus că se grăbește. Avocata ne-a spus însă că după această audiere ne va dezvălui ce calitate are doamna Shhaideh și despre ce dosar este vorba, a transmis corespondentul TVR Alex Costache de la sediul DNA.

 

Sevil Shhaideh a fost audiată și în trecut în calitate de martor în mai multe dosare, inclusiv în dosarul Teldrum.

Tag-uri: Sevil Shhaideh
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ