Vicepremierul Vasile Dîncu renunță la IRES: Cine cumpără institutul de sondare

| 04 dec, 08:49

Vicepremierul Vasile Dîncu a decis să iasă din acționariatului IRES cu o săptămână înainte de numirea oficială în Guvernul Cioloș. Omul de afaceri Ovidiu Turcu și Cornel Hirian vor prelua integral Institutul Român pentru Evaluare și Strategie.

"Subsemnatul Vasile Dîncu voi ceda domnului Turcu Iacob Ovidiu (...) și domnului Hirian Cornel (...), prin contract de cesiune semnat la o dată ulterioară celei la care se adoptă prezenta, cele 20 de părți sociale (...) pe care le dețin la SC Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (I.R.E.S.) SRL, la o valoare și în condițiile specificate în contractul de cesiune", se stipulează în hotărârea asociatului unic al IRES, Vasile Dîncu, din 9 noiembrie 2015, scrie Profit.ro.

Din documentul citat reiese faptul că Vasile Dîncu a luat această decizie cu aproape o săptămână înainte de nominalizarea sa în Guvernul Cioloș.

Citește și:  Dâncu, despre oferta de a intra în Guvern: Nu sunt propunerea PSD. Nu am putut să-l refuz pe Dacian Cioloş

Ultimele date de la Registrul Comerțului arată că, deocamdată, vicepremierul Vasile Dîncu controlează în continuare IRES, în proporție de 100%.

IRES în cifre

- În 2014, an electoral, IRES a obținut un profit net de 1,39 milioane lei, de 4,5 ori mai mare decât în 2013, la o cifră de afaceri de 4,03 milioane lei, cu 64% peste cea consemnată în anul anterior.

- Numărul mediu de salariați al Institutului aproape s-a triplat, de la 48 în 2013 la 132 în 2014.

Citește și:  Exclusiv. Vasile Dâncu: Cei care protestează sunt uniţi de o emoţie mai degrabă, nu de un contract social


Ovidiu Turcu este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Cluj. Turcu apare în ediția 2014 a topului Forbes pe locul 346, cu o avere de 8 milioane de euro. În 2010, însă, averea sa era estimată la 24-25 milioane euro. Este acționar majoritar al Dacia Service Cluj Feleac, prin intermediul căreia controlează și fabrica de mucava Mucart. Mai deține business-uri în domeniul comerțului cu autovehicule și în sectorul imobiliar. Prin OTC Group, este dealer auto în Cluj pentru mărcile Dacia, Renault și Nissan.

Cornel Hirian, administratorul firmei SC Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), a fost și director general al institutului, precum și manager de proiect.

Tag-uri: IRES, Vasile Dâncu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ