Victor Piţurcă: Suntem fericiţi că am ajuns la baraj, dar nu înseamnă foarte mult

| 15 oct, 2013

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă, a declarat că el şi jucătorii sunt fericiţi pentru calificarea la barajul pentru Cupa Mondială din 2014, dar că acest baraj nu înseamnă foarte mult.

"Suntem fericiţi, am ajuns la baraj, avem şansa noastră şi ne-o vom juca, cu oricine am pica. Îmi doresc să ne calificăm la un Campionat Mondial, pentru această generaţie", a declarat Piţurcă la GSP TV.

"Toate echipele pe care le putem întâlni la baraj sunt foarte puternice. Pornim cu şansa a doua, dar ne-o vom juca aşa cum ştim mai bine'', a precizat Piţurcă. Selecţionerul are încredere că ''vom fi mai puternici peste o lună. Sper să prindă meciuri şi Torje, şi Marica''.

Piţurcă nu s-a îndoit niciun moment de Olanda: ''Am crezut în corectitudinea Olandei, am simţit-o şi pe pielea mea (la EURO 2008). Este o echipă care se respectă, aşa sunt educaţi să joace. Van Gaal este un mare antrenor şi eram sigur că va face un meci bun la Istanbul'.

Antrenorul echipei naţionale a spus că a fost la curent tot timpul cu scorul de la Istanbul.

Totuşi, Piţurcă a conchis: "Să fim realişti, această calificare nu înseamnă foarte mult. Dacă această campanie se va încununa cu o calificare în Brazilia va fi senzaţional''.

Selecţionerul a comentat şi numărul relativ mic de spectatori care au venit la meci: ''Probabil suporterii au stat în faţa televizoarelor pentru a fi la curent şi cu meciul din Turcia sau poate că au fost supăraţi după înfrângerea cu turcii''.

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la barajul pentru Cupa Mondială din 2014, marţi seara, după ce a învins Estonia cu scorul de 2-0 (1-0), în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, pe Arena Naţională din Bucureşti, iar Olanda a dispus cu 2-0 (1-0) de Turcia la Istanbul.

România a câştigat destul de greu, prin ''dubla'' lui Ciprian Marica (30 - penalty, 81), şi a beneficiat de ajutorul decisiv al Olandei, graţie căruia a prins locul secund şi un bilet la baraj. Tragerea la sorţi a partidelor de baraj va avea loc pe 21 octombrie (15,00, ora României), la Zurich, iar partidele se vor juca în dublă manşă, pe 15, respectiv 19 noiembrie. România nu va fi cap de serie în acest baraj.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ