VICTOR PONTA a afectat reputația procurorului care l-a trimis în judecată

| 29 sep, 17:04

Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Suprem al Magistraturii a constatat ca Victor Ponta a afectat reputația procurorului DNA Jean Uncheșelu.

Inspecția Judiciară (IJ) a constatat că declarațiile premierului Victor Ponta la adresa procurorului care s-a ocupat de dosarul "Turceni-Rovinari" au fost de natură să aducă atingere independenței şi prestigiului justiției, au declarat, marți, oficiali ai IJ.

Consecința concluziilor Inspecţiei Judiciare este că, prin afirmațiile făcute de şeful Guvernului, a fost subminată autoritatea sistemului judiciar.
Raport IJ a fost înaintat Consiliului Superior al Magistraturii, care îl va discuta într-o viitoare şedință şi urmează să decidă dacă îl va însuşi sau nu.
Sesizarea IJ a fost făcută la solicitarea Adunării Generale a procurorilor din DNA cu privire la afirmațiile făcute de Victor Ponta pe o rețea de socializare.
Premierul Ponta a scris: "(...) singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situații neadevărate din urmă cu 10 ani!''.

Pe 17 septembrie, premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, de procurorii DNA, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

Citeste si: Vasile Blaga îl susţine pe Victor Ponta: E nevoie de un acord cu FMI, dacă dorim să ne împrumutăm mai ieftin

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ